Zdravý životní styl

Vrací se "švábí mléko" jako nový trend superpotravin?

17.06.2018 | Módní gastro-trendy, jako jsou cronuty - donuty z těsta na croissanty nebo živočišné uhlí přidávané prakticky do čehokoli, přicházejí a po svých obrazných patnácti minutách slávy upadají do zapomnění.

Jak funguje dopaminová dieta

20.05.2018 | Britský šéfkuchař Tom Kerridge, který dosáhl váhy 190 kilogramů, se rozhodl změnit život a během tří let shodil 70 kilogramů.

Londýnský starosta chce v MHD zakázat reklamu na nezdravé jídlo

11.05.2018 | Londýnský starosta Sadiq Khan dnes navrhl, aby se v prostředcích městské hromadné dopravy zakázala reklama na nezdravé jídlo s vysokým obsahem cukrů, tuků a soli.

Průzkum: Pětina Čechů se zajímá o GM potraviny, na Slovensku více

04.05.2018 | Pětina obyvatel ČR se zajímá o geneticky modifikované potraviny (GM). Tento poměr je poloviční proti Slovákům a Polákům, uvádí průzkum společnosti Bayer.

Zašla kultura "skleničky pro mamku" moc daleko?

28.04.2018 | Sociální média přetékají fotografiemi či obrázky vyčerpaných žen upíjejících víno z obří skleničky. Snímky doprovázejí rádoby vtipné popisky, jako "technicky vzato nepiju sama, když jsou doma děti".

Nová izraelská firma vyrábí čokoládu s cukrem a pro diabetiky

25.04.2018 | Začínající izraelská potravinářská firma A1C Foods začala vyrábět čokoládu a zmrzlinu, které podle ní nezvyšují hladinu krevního cukru.

Ministerstvo zdravotnictví navrhlo zmírnění pamlskové vyhlášky

20.04.2018 | Ministerstvo zdravotnictví připravilo návrh na zmírnění takzvané pamlskové vyhlášky, která reguluje prodej potravin ve školách. Ve Sněmovně to při interpelacích uvedl ministr zdravotnictví Vojtěch Adam (ANO).

Spotřeba biopotravin vzrostla předloni o 13,5 procenta

19.04.2018 | Češi předloni nakoupili biopotraviny za 2,55 miliardy korun, cena spotřebovaných biopotravin tak vzrostla o 13,5 procenta. Každý člověk za ně v průměru zaplatil 241 Kč, tedy o 28 korun meziročně více.

Českým dětem chybí pestrá strava

05.09.2013 | V rámci spuštění nového webu www.zdravasvacina.eu, který je provozován ve spolupráci s ministerstvem zemědělství, Ovocnářskou unií ČR, Zelinářskou unií či Nadačním fondem Albert, mohou rodiče využít služeb nové webové poradny, ve které na zaslané dotazy na téma zdravého stravování dětí odpovídá odborník na dětskou výživu RNDr. Pavel Suchánek z Fóra zdravé výživy. Vybrali jsme pro vás odpovědi na nejzajímavější dotazy.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.