09.03.2023 | Legendární plzeňská Hospoda Na Spilce s novým rokem rozjela tradici nedělních Pivovarských brunchů. Konají se v reprezentačních prostorech pivovaru Plzeňský Prazdroj a nabízejí vítanou možnost dosyta si užít neděli a načerpat potřebnou energii do nového týdne. Jarní brunch se koná 19. března od 11 do 15 hodin.
16.02.2023 | Po několikaměsíční přestávce je návštěvníkům opět přístupná prohlídka pivovaru Gambrinus, která je součástí prohlídkových tras Plzeňského Prazdroje. Nenechte si ujít jedinečnou možnost z bezprostřední blízkosti nahlédnout do tajů provozu pivovaru Gambrinus, dozvědět se mnoho zajímavého z jeho historie a současnosti a dopřát si vydatnou degustaci piv Gambrinus.
08.08.2022 | Asijské delikatesy, čerstvé ryby, šťavnaté burgery, exotická masa i hmyzí speciality, sladké španělské koblihy churros, rolovaná zmrzlina… a poctivé velkopopovické pivo! Den ve společnosti dobrého jídla a pití můžete prožít na Street Food Festivalu, který se koná v pivovaru Velké Popovice nedaleko Prahy v sobotu 20. srpna od 10 do 17 hodin. Vstup je zdarma.
15.06.2022 | Česká republika letos jako první země na světě zavádí mezinárodní označování chmele, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského Ivana Kršková. Díky označování bude snadnější jednotlivé odrůdy identifikovat.
16.05.2022 | Vzácná příležitost navštívit Plzeňské historického podzemí a objevit tajemství labyrintu chodeb, sklepů s studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek se naskytne od úterý 31. května až do neděle 5. června – vždy od 16 a 17 hodin.
23.12.2021 | Obec v severozápadní Anglii hledá nového provozovatele hospody na osamělém ostrůvku. Neměl by mu vadit tradiční rituál, kdy je při nástupu do funkce polit kbelíkem piva, napsal deník The Guardian. Ostrov Piel o rozloze pouhých 20 hektarů patří k obci Barrow-in-Furness na výběžku poloostrova v Irském moři, od pevniny je vzdálen asi 800 metrů.
13.12.2021 | Řádové sestry z kláštera v belgické vísce Maredret se pustily do podnikání, které bylo po staletí doménou mnichů. Dvacetičlenná ženská benediktinská komunita, jejíž tradice sahá do roku 1893, se totiž před pěti lety rozhodla, že se spojí se sládky, aby začali vařit pivo odrážející historii a hodnoty kláštera.
03.12.2021 | Jen pár hodin po uvedení na trh se na Islandu vyprodalo pivo uvařené z konzervovaného hrášku a nakládaného červeného zelí, které se perfektně hodí k vánočním svátkům a Silvestru na ostrovu v Atlantiku. Receptura pěnivého moku s názvem Ora jólabjór z malého pivovaru v Reykjavíku se totiž opírá o dvě základní islandské ingredience, které se na Štědrý večer tradičně podávají k hlavnímu chodu v podobě uzené jehněčí kýty s bramborami.
08.11.2021 | Zužitkovat nespotřebované pečivo, které by jinak skončilo na skládce, se rozhodli vědci z Agronomické fakulty MENDELU. Ze ztvrdlého, neprodaného chleba vaří v univerzitním pivovaru klasický český ležák. Od začátku projektu připravili třicet receptur ležáku, teď se chtějí soustředit také na další druhy piva. Jedním z cílů je omezit plýtvání potravinami.
20.10.2021 | České pivo je nad průměrem v hodnocení žebříčku Brewers of Europe. Získalo 80,5 bodu, průměr zkoumaných evropských států je 74,1. Předčilo tak v oblíbenosti víno, což není v Evropě obvyklé, průměrné skóre vína v Evropě činí 75,8, v ČR pak má skóre 79,9.