Články se štítkem: děti

Informační kampaň Zdravá svačina má naučit školáky zdravěji jíst

13.09.2012 | Informační kampaň Zdravá svačina, která má zlepšit stravovací návyky školáků, dnes začala na sociální síti Facebook. Cílí na děti a jejich rodiče, školáky má především naučit jíst více ovoce a zeleniny, a tím má zároveň podpořit odbyt domácích pěstitelů. Partnerem projektu se stalo ministerstvo zemědělství (MZe), uvedl dnes na tiskové konferenci ministr Petr Bendl (ODS).

Začíná festival Děti v restauraci

03.09.2012 | Od 3. do 16. září se ve vybraných restauracích po celé republice uskuteční festival Děti v restauraci. Jak již název napovídá, festivalová nabídka se bude orientovat hlavně na naše nejmenší a k ochutnání budou hned tři varianty dětských festivalových pokrmů za jednotnou cenu 90 Kč. A protože festival bude nejen o dobrém jídle, ale i o zábavě, na malé jedlíky čeká v restauraci také spousta hraček, zajímavých her a třeba i nových kamarádů.

Značení potravin pro děti

30.07.2012 | Při nákupu rodiče stále více sledují složení potravin, než je koupí svým dětem. Někdy bývá těžké vyznat se v informacích uvedených na obalu. Ačkoliv jsou všechny látky používané k výrobě potravin u nás povolené, některé při zvýšené a pravidelné konzumaci nejsou pro děti úplně nejvhodnější.

Vaření s dětmi

28.06.2012 | Přijďte do Chefparade strávit příjemné dopoledne s vašimi dětmi. Z dětí se na chvíli stanou malí šéfkuchaři a zažijí spoustu legrace. Plná bříška, smích a radost v očích vašich dětí budou pro vás příjemnou odměnou.

Děti a fast food

28.06.2012 | Pokud chtějí jít rodiče s dobou, měli by se smířit s „novodobými“ chutěmi svých potomků. Hamburgery, hranolky a pizza často vítězí nad klasickou domácí kuchyní. Existuje způsob, jak se těmto nezdravým trendům bránit?

Děti a dochucovadla

21.06.2012 | Chtějí vaše děti ke každému jídlu kečup? Přemýšlíte, co jim můžete nebo naopak byste neměli dát? Možná je načase vrátit se ke kořenům a vyměnit ne příliš zdravá ochucovadla za ta, které jsou pro lidský organismus lépe stravitelná.

Mýty o školních jídelnách

15.05.2012 | Kupují školní jídelny nekvalitní levné potraviny, protože na jiné nemají dostatek finančních prostředků? Vaří kuchařky stále stejné pokrmy dokola? Podívali jsme se na nejčastější mýty, které o veřejném stravování dětí kolují, a prodiskutovali jsme je s Bc. Annou Packovou, odbornou referentkou pro školní stravování.

Projekt „Ovoce do škol“ bude pokračovat i v příštím roce

25.01.2012 | Vláda schválila přihlášku České republiky k projektu Evropské unie „Ovoce do škol“ pro příští rok. Jeho cílem je především přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit zdravé stravovací návyky ve výživě dětí a bojovat proti nárůstu dětské obezity. Cílovou skupinou projektu, který začal v roce 2009, jsou žáci prvních až pátých ročníků základních škol. Každý rok se jich do projektu zapojuje více.

Vliv výživy na vývoj dítěte

11.02.2011 | Je neoddiskutovatelné, že výživa je nedílnou součástí našeho života, a proto má zásadní vliv na náš fyzický i psychický vývoj. Nevyzrálý organismus dětí je na nedostatečnost výživy velmi citlivý, proto je pro správný vývoj dítěte potřeba jí věnovat velkou pozornost.

Jak motivovat děti k pohybové aktivitě

08.02.2011 | Jak již bylo řečeno v minulých článcích, ukazuje se, že absence pohybové aktivity, resp. vyšší podíl „nepohybu“ a zároveň nadměrný příjem energie je nejvýznamnějším činitelem při vzniku nadváhy či obezity. Je tedy třeba dítě vést odmalička k různým pohybovým aktivitám a minimalizovat čas, který stráví před obrazovkou televize či u počítače. Než však společně začneme hledat způsob „jak na to“, věnujme pozornost následujícímu rozhovoru!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.