Zdravý životní styl

Tajemství albánské raki: Pálenka má prý léčivé účinky

18.11.2020 | Albánka Vitore Lufiová pálí vzadu na zahradě raki už 40 let. Tradiční pálence jsou přisuzovány všemožné prospěšné účinky a zejména to, že v tomto roce pandemie zvyšuje morálku. Píše to agentura AFP.

Dáme jídlo? Značka: Až do postele

09.11.2020 | Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Největší česká služba rozvozu jídla proto doručuje nově kromě svačin, obědů a večeří také právě ranní porci energie. Rozšiřuje tím svoji současnou nabídku a přidává jí na pestrosti. Zákazníci si tak mohou již v tuto chvíli od osmi hodin ráno objednat například míchaná vajíčka, toasty, tvarohové koláče, ale i vynikající domácí rohlíky s medem, které jim dorazí do 30 minut.

Nouzový stav "nutí" Čechy zdravěji jíst

29.10.2020 | Jarní měsíce nouzového stavu se výrazně podepsaly i na preferencích spotřebitelů v obchodech. Ti se zpravidla více zaměřovali na zdraví prospěšné produkty, například ovoce, zeleninu, jogurtové výrobky, vitamíny či müsli. Svou roli v tom částečně sehrál i faktor předzásobení.

Jedna paní povídala. Na tyto 3 trendy raději zapomeňte

19.10.2020 | Jít s dobou je v mnoha ohledech fajn, ale ne za každou cenu. Zvlášť u některých trendů zůstává stát i zdravý selský rozum. Tady jsou 3 hity moderní doby, které si můžete klidně odpustit a nic se nestane, teda kromě toho, že pro sebe uděláte ve finále líp

Falešné "maso" a "mléko" táhnou. Je to dobře? Ne tak jednoznačně

01.10.2020 | Tuzemské řetězce sledují vyšší poptávku po vegetariánských a veganských potravinách. Žádaná jsou v poslední době především rostlinná "masa". Velký zájem je také o alternativy k mléčným výrobkům. Prodejci proto stále rozšiřují sortiment těchto produktů. Jak jsou na tom ale analogy z hlediska přínosu?

Co je shrub a jak pomocí něj podpořit imunitu?

30.09.2020 | Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

Zmrzlina i cereálie: I tyto výrobky si koupíte s minimem cukrů

21.09.2020 | Lipánek, müsli, zmrzlina, ochucená voda nebo cereálie. Máme je zafixované jako výrobky s vysokým obsahem cukrů. To už však není dávno pravda. V rámci reformulací se "nezdravé" složky výrobcům daří velmi efektivně nahrazovat.

Hlíva a shiitake, dvě posily imunitního systému

15.09.2020 | Neskutečná síla hlívy ústřičné byla relativně dlouho neznámá. O rozvoj pěstování tohoto zázraku se nejvíce zasloužila RNDr. Ginterová z Bratislavy. Právě ona upozornila na její blahodárné účinky, které jsou srovnatelné s již dobře známou houbou shiitake.

5 tipů, díky kterým poznáte kvalitní olivový olej

11.09.2020 | Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.