Články se štítkem: káva

LETOŠNÍ LÉTO OVLÁDNE ESPRESSO TONIC: DÁTE SI?

30.03.2022 | Ve všech provozech rodinné firmy Bauer Hotel Group přichází jaro a s tím spojený drink sezóny. Letošek patří Espresso tonicu a konec března volá po této novince. Dokonalou recepturu vymyslel a připravil kreativní barový mág Pavel Šíma.

MILIÓNOVÁ KÁVA! LAHODNÝ MOK JE NEJDRAŽŠÍ ZA 11 LET

21.02.2022 | Káva letos navázala na trend z loňska, kdy její cena rostla o 76 procent, a zdražila o další desetinu na 109,5 koruny za kilogram. Je tak nejdražší za 11 let. Loňský nárůst byl nejvyšší procentuální od roku 2010. Vyplývá to z analýzy společnosti XTB. Vztah mezi cenou kávy na komoditní burze a cenou v kavárně je ale pouze velmi volný, upozornila firma.

KÁVA NA HUBNUTÍ: HIT, KTERÝ VÁM MŮŽE I UBLÍŽIT

31.01.2022 | Zatímco se dlouho tvrdilo, že káva proces redukce hmotnosti brzdí, nové studie ji staví do role osvědčeného bojovníka proti nabytým kilogramům. Ovšem produktů, které využívají kávového potenciálu, je mnoho a možnost, že narazíte jen na předraženou směs bez účinků, nebo dokonce produkt s negativními dopady na zdraví, reálná.

Káva a škodlivá? Výzkumy mluví jasně!

19.10.2021 | Pití kávy může být zdravé, ale také nemusí. Zatímco některé studie doporučují její konzumaci jako prevenci před některými onemocněními, existují i doklady opačné, tedy že nadměrný přísun hořkého černého moku jiná onemocnění spouští. Jak se orientovat ve změti protichůdných informací?

Dnes je mezinárodní den kávy. Víte, proč se jí říkalo víno islámu?

01.10.2021 | Počátky kávy jsou zahaleny tajemstvím a setkat se s nimi můžeme ve starodávných anekdotách, mýtech a dohadech. Bezpočet vyprávěčů se ale shodne v jedné věci, a to v místě jejího původu, neboť různé verze shodně uvádějí, že první keříky kávy se vůbec poprvé ujaly v regionu Kaffa, který je součástí dnešní Etiopie. Z Etiopie se dále káva rozšířila do Arábie.

Pražírnu kávy v době epidemie drží nad vodou malí odběratelé

25.02.2021 | S výrazným poklesem prodeje kávy se začala loni na jaře kvůli nastupující pandemii koronaviru potýkat pražírna kávy Café Gape v Olomouci-Lošově. Po uzavření vysokých škol a restaurací přišla prakticky ze dne na den o tyto důležité zákazníky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.