Články se štítkem: Velikonoce

Za kolik si koupíte jedno (nejen) velikonoční vajíčko?

31.03.2021 | Průměrná cena vejce ve slevových letácích obchodních řetězců letos meziročně stoupla o čtyři haléře, kus se prodává za 2,26 koruny. Sdělili to přímo zástupci společnosti Česká distribuční, která je největším distributorem letáků v ČR.

Už jste zkoušeli beránka, se kterým nemusíte do trouby?

31.03.2021 | Zelená k Velikonocům neodmyslitelně patří, co takhle zkusit připravit beránka s práškem matcha? Máme pro vás nepečený recept, který vás bude bavit a přinese příjemnou jarní svěžest do vašeho jídelníčku.

Figurky se sladkým překvapením

03.04.2015 | K Velikonocím patří kromě tradičního beránka a vajíček i množství nejrůznějších tradic a zvyků. K nejoblíbenějším řadíme chození s pomlázkou od domu k domu. Chcete-li malé koledníky potěšit originální „výslužkou“, obdarujte je čokoládovými figurkami, které v sobě ukrývají sladké překvapení!

Dejte čokoládu „malovanou“

01.04.2015 | Mezi nejoblíbenější velikonoční zvyky, kterými se baví lidé ve městech i na vesnicích, bezesporu patří koledování s pomlázkou. To je neodmyslitelně spjaté s velikonoční výslužkou. Pokud chcete koledníkům dopřát to nejlepší, odměňte je čokoládovými cukrovinkami značky ORION.

Starodávné velikonoční jehně

31.03.2015 | S Velikonocemi mám spojená dvě, přibližně stejně obtížně splnitelná přání. Chtěla bych zažít svátky vzkříšení v Řecku a ochutnat jehně pečené ve velké hliněné peci. Nebo bych si chtěla celé jehně urožnit na vlastní zahradě.

Jarní velikonoční paštika z Nebespánu

30.03.2015 | „Tahle paštika je krásná na pohled a moc dobrá. Můžete ji servírovat jako předkrm nebo hlavní chod, doplněný variací zelených salátů. Chutná skvěle teplá i studená a můžete ji vzít s sebou i na jarní výlet,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

Jak vybrat velikonoční mazanec?

30.03.2015 | Nestíháte tradiční velikonoční pečivo upéct, a proto se pro něj chystáte do obchodu? Poradíme vám, jak koupit ten nejlepší, jak ho doma skladovat a kdy nejpozději jej zkonzumovat.

Beránek, nádivka, slivovice... to jsou pravé Velikonoce

30.03.2015 | Čtvrtina dotazovaných v aktuálním průzkumu Tesco uvedla, že výdaje za velikonoční nákup se pohybují v rozmezí od osmi set do jednoho tisíce korun. Jen pětina respondentů utratí za Velikonoce více, maximálně však do tří tisíc.

Moravský třený beránek

25.03.2015 | Jaké by to byly svátky jara lahodného beránka? Inspirujete se receptem z Moravy!

Velikonoční nádivka z toustů

17.03.2015 | Jaké by to byly svátky jara bez voňavé nádivky?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.