recepty  

Bruselské vafle

Bruselské vafle

25.08.2015 Renata Reihserová

Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Doba přípravy: 41 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 20 g droždí, 250 g hladké mouky, 3 lžíce cukru, 300 ml mléka, 4 vejce, špetka soli, 110 g másla

Postup: Smícháme droždí, špetku mouky, cukru a trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Ke kvásku přidáme zbylou mouku, cukr, sůl, rozpuštěné máslo a žloutky a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme k těstu. Vaflovač necháme rozpálit, potřeme tukem a postupně lijeme těsto, které necháme upéct dozlatova. Podáváme se šlehačkou, ovocem či čokoládovou polevou.


Mohlo by vás zajímat

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

Churros, sladký pozdrav z Mexika

15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.