recept  

Churros, sladký pozdrav z Mexika

Churros, sladký pozdrav z Mexika

15.09.2015 redakce

Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?

Doba přípravy: 2 porce

Ingredience: vejce (2 celá a 1 žloutek), 185 g hladké mouky, 205 ml vody, 40 g cukru, špetka soli, 50 g másla, 40 g cukru moučky, mletá skořice, 80 g čokolády, 50 ml smetany         

Postup: Vejce vyklepneme do misky a zlehka rozšleháme. Do kastrolu dáme vařit vodu a přidáme máslo, cukr a sůl. Když se voda začne vařit, za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, dokud se nevytvoří hladké těsto. Poté stáhneme těsto ze sporáku a necháme zchladnout. Do částečně vychladlého těsta vmícháme rozšlehaná vejce. Připravené těsto vložíme do cukrářského sáčku. Za pomocí hubičky hvězdicového tvaru o průměru 1cm tvarujeme churros přímo do předehřátého oleje na 170 °C, kde smažíme asi 5 minut. Usmažený churros obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí. Podáváme s rozpuštěnou čokoládou se smetanou.


Mohlo by vás zajímat

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.