13.03.2023 | Zavedením samoobslužného výdeje obědů ve školních jídelnách by se podle iniciativy Skutečně zdravá škola ročně ušetřily tisíce tun potravin. Děti by si tak v jídelnách nabíraly jídlo podle vzorové porce, ale na talíř by si samy vzaly jen tolik jídla, kolik snědí. Podle iniciativy by se tak v jídelnách minimalizovalo zbytečné plýtvání, což by umožňovalo stravování i pro děti z nízkopříjmových rodin. ČTK to za spolek sdělil Tom Václavík.
28.12.2022 | Plýtvání potravin je v poslední době velkým tématem. Přispíváme v potravinových sbírkách, dozvídáme se o činnosti potravinových bank a přemýšlíme, jak ještě pomoci. Mnohdy však netušíme, že spoustě plýtvání můžeme zabránit i doma, ve své kuchyni. Jak vykouzlit poklady ze zbytků?
24.10.2022 | Více než čtyři pětiny lidí při přípravě jídla dbají na to, aby využily veškeré suroviny, a 62 procent má špatné svědomí, když jídlem plýtvá. V tiskové zprávě o průzkumu postojů k potravinovému odpadu to uvedlo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Více než polovina lidí se podle výsledků průzkumu domnívá, že potravinový odpad nepředstavuje problém pro životní prostředí.
24.11.2021 | Japonsko je známé prodejními automaty, které lze najít doslova na každém rohu. V těchto automatech je možné si zakoupit nejčastěji nealkoholické nápoje, polévky, zmrzlinu, ale také vejce, palačinky, tousty a další výrobky.