Články se štítkem: salmonelóza

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: MASO SE SALMONELOU V TRŽNÍ SÍTI

03.03.2023 | V rámci průběžných intenzívních kontrol bezpečnosti potravin Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nebezpečnou potravinu s názvem: „KUŘE A KVALITA BEZ DROBU KURCZAK ČERSTVÉ DĚLENĚ DRUBEŽI MASA“, označení šarže: 20230211, datum použitelnosti: 19.02.2023, výrobce: Firma KABANOS, Kojs Miroslaw i Johanna Kojs - Kowalczyk sp.j., ul. Spóldzielców 1, 34-480 Jablonka, země původu: Polsko.

DĚTI V NEMOCNICI: AFÉRA S ČOKOLÁDOU PLNOU BAKTERIÍ SALMONELLY OPĚT OŽÍVÁ

27.05.2022 | Celkem 3000 tun čokolád Kinder, které byly kontaminovány salmonelou, nechala firma Ferrero stáhnout z trhu od dubna, kdy se v Evropě objevily první případy nákazy. Ztráty dosáhly "desítek miliónů eur" a firma ztratila značnou část důvěry zákazníků, řekl šéf společnosti Ferrero ve Francii Nicolas Neykov, kterého citovala agentura AFP.

Grilovací sezóna rozpálila grilovací mýty. Tyto jsou ty nejčastější!

22.06.2021 | „Hodit“ si něco na gril, zvlášť když počasí přímo vybízí k tomu najíst se venku na čerstvém vzduchu, je evergreen. Mnoho lidí k němu ale přistupuje s opatrností. Vzhledem k rojícím se zprávám o jeho rizicích se kolikrát možná ani nelze divit. Ale nic není tak horké, jak se zdá. Tedy kromě rozpáleného grilu.

Polské maso opět v akci. V kebabech byly zjištěny bakterie salmonelly

16.06.2021 | Inspektorky Státní veterinární správy z Jihočeského kraje zjistily, že kuřecí maso, pocházející z Polska, které bylo použito k výrobě bezmála 1,5 t kuřecích kebabů, obsahovalo salmonelu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.