Články se štítkem: cena potravin

OBĚDY VE ŠKOLE? NĚKDE SE PLÁCNETE PŘES KAPSU

14.12.2022 | Některé školní jídelny v Praze od příštího roku navýší ceny za obědy pro školáky. K úpravě ceny stravovací zařízení vedou rostoucí ceny potravin a energií. Jinde se ale zatím zdražovat nechystají, protože ceny za školní stravu zvýšily už letos. Vyplývá to z informací na webech školních jídelen a z vyjádření vedení stravovacích zařízení.

JÍDLO JE DRAHÉ! ONLINE SUPERMARKETY NABÍZEJÍ SPLÁTKY

22.08.2022 | On-line supermarket Rohlik.cz zvažuje zavedení možnosti nákupu potravin na splátky. E-shop Košík.cz umožňuje odloženou platbu, v současné době ji využívají hlavně rodiny s dětmi. Prodej potravin na splátky v souvislosti s vysokou inflací v současné době neplánují oslovené kamenné řetězce, podle některých to není řešení problému. Vyplývá to z ankety ČTK mezi obchodníky.

ŠKOLA VOLÁ! A S NÍ I JEŠTĚ DRAŽŠÍ OBĚDY ZE ŠKOLNÍCH JÍDELEN!

19.08.2022 | Školní obědy od září v některých jídelnách podraží zhruba o deset procent. Kvůli rostoucím cenám potravin a energií jejich ceny někde vzrostly už v předešlých měsících. Nyní se pohybují většinou mezi 30 a 40 korunami. Vyplývá to z informací na webech školních jídelen. Šetřit není pro jídelny snadné, protože musí splňovat požadavky pro výživu podle předpisů.

VODA JEN PRO BOHÁČE: KAM AŽ SE MŮŽE VYŠPLHAT CENA?

01.04.2022 | Rostoucí požadavky na sledování dosud nesledovaných látek, které mohou být obsaženy v surové i v pitné vodě, mají z obecného pohledu jistě své opodstatnění. Rostoucím problémem se ale stává v této souvislosti, jaké další kontaminanty, zejména v pitné vodě sledovat, a co to všechno bude stát.

MILIÓNOVÁ KÁVA! LAHODNÝ MOK JE NEJDRAŽŠÍ ZA 11 LET

21.02.2022 | Káva letos navázala na trend z loňska, kdy její cena rostla o 76 procent, a zdražila o další desetinu na 109,5 koruny za kilogram. Je tak nejdražší za 11 let. Loňský nárůst byl nejvyšší procentuální od roku 2010. Vyplývá to z analýzy společnosti XTB. Vztah mezi cenou kávy na komoditní burze a cenou v kavárně je ale pouze velmi volný, upozornila firma.

Slevové prodejní akce brambor nás poškozují, tvrdí zemědělci

22.10.2021 | Akce, kdy se brambory prodávají pod osm korun za kilogram, poškozují zemědělce. Dnes to na tiskové konferenci řekl za Agrární komoru předseda zelinářů Petr Hanka. Podle něj budou zemědělci místo brambor raději pěstovat pšenici, u které prodejní cena roste.

Cenoví rekordmani? Paprika, česnek a mrkev

19.04.2021 | Z potravin v obchodech letos od začátku roku nejvíce zdražily papriky, dále mrkev a česnek. Za kilogram paprik zákazníci v březnu zaplatili průměrně téměř 75 korun, zatímco v lednu necelých 60 korun. Zlevnila naopak rajčata a brokolice, v poklesu pokračovaly i ceny vepřového. Cena kostky másla klesla letos ke 33 korunám, kde byla naposledy v červnu 2016.

Ceny potravin dál rostou, jídlo je nejdražší od poloviny roku 2014

08.04.2021 | Světové ceny potravin se v březnu desátý měsíc za sebou zvyšovaly a jejich index se vyšplhal na nejvyšší úroveň od června 2014. Za růstem cen stálo zdražení rostlinných olejů, masa a mléčných výrobků. Uvedla to dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

Za kolik si koupíte jedno (nejen) velikonoční vajíčko?

31.03.2021 | Průměrná cena vejce ve slevových letácích obchodních řetězců letos meziročně stoupla o čtyři haléře, kus se prodává za 2,26 koruny. Sdělili to přímo zástupci společnosti Česká distribuční, která je největším distributorem letáků v ČR.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202406a

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.