Vinařství Volařík nabídne k vínu nově i paštiky z Hamé

Vinařství Volařík nabídne k vínu nově i paštiky z Hamé

11.06.2012 Redakce

Vinařství Volařík z Mikulova a společnost Hamé s.r.o. uzavřely spolupráci, jejímž cílem je vzájemná podpora a nabídka vybraných produktů.

Enolog Vinařství Volařík, Filip Mlýnek, vybral z nabídky Hamé dva produkty, které jsou dle jeho mínění k vínu nejvhodnější – Škvarkovou pomazánku a Rychtářovu paštiku.  „Škvarková pomazánka je obecně k vínu velmi vhodná, z našich vín ročníku 2011 ji doporučuji k Ryzlinku rýnskému. Rychtářova paštika je ideální v kombinaci s Ryzlinkem  vlašským 2011,“ upřesňuje Mlýnek.  Rychtářova paštika je tvořena z větších kousků masa a spolu se Škvarkovou pomazánkou patří mezi tradiční zabijačkové pochoutky vhodné pro milovníky poctivé domácí kuchyně. „Snoubení vína a paštik je velmi tradiční, k vínu vždy dobře chutnají drobné delikatesy z masa,“ dodává Marcela Mitáčková, ředitelka pro vývoj a marketing společnosti Hamé.

hame

Paštika i pomazánka se stanou součástí degustací, obdobně jako sýr Gran Moravia, který obohatil nabídku vinařství  začátkem roku. Všechny produkty i s kompletní aktuální nabídkou vína může veřejnost ochutnat na plánovaném koštu Vinařství Volařík, který proběhne 4. 8. 2012 v prostorách nově vybudovaného Křížového sklepa v Mikulově. Společnosti do budoucna zvažují další společné marketingové aktivity.

HAMÉ s.r.o. je přední českou potravinářskou firmou zabývající se výrobou trvanlivých i chlazených potravin, sídlo společnosti je v Kunovicích u Uherského Hradiště.  HAMÉ s.r.o. nabízí své výrobky pod obchodními značkami – Hamé a prémiovými značkami Otma, Veselá pastýřka, Znojmia, Hamánek a Hamé Life Style. V sortimentu Hamé nalezne svůj výrobek každý, kdo vyhledává kvalitu, tradiční i nové chutě a absolutní zdravotní nezávadnost potravin za příznivé ceny.

 

 Vinařství Volařík obhospodařuje 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti. Soustředí se na tichá bílá vína, zejména na odrůdu Ryzlink vlašský.  Objemem roční produkce 200 tisíc lahví se řadí mezi střední vinařství. V roce 2011 se stalo Králem vín, získalo ocenění  Vinař roku 2011 a na Valtických vinných trzích byl právě Ryzlink vlašský 2010 oceněn jako Champion.


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.