Skvělé a lehce stravitelné jídlo? Naservírujte palačinky z červené řepy

Skvělé a lehce stravitelné jídlo? Naservírujte palačinky z červené řepy

05.11.2021 Jana Čiháková, Lucky Alvin

Přemýšlíte nad snadným receptem na rychlou večeři nebo snídani? Vyzkoušejte palačinky z jedné z nejzdravějších zelenin - červené řepy. Celý pokrm navíc můžete dochutit oblíbeným džemem, tvarohem nebo dokonce arašídovým krémem.

Suroviny:

4 vejce z volného chovu

500 g plnotučného mléka

150 g hladké pšeničné mouky

100 g hladké celozrnné pšeničné mouky

8 g vanilkového cukru

špetka soli

40 g rozpuštěného másla

90 g uvařené červené řepy nakrájené na kousky

arašídový krém Lucky Alvin

K podávání:

Připravit si můžete oblíbený džem, tvaroh nebo arašídový krém Lucky Alvin.

Postup:

  1. Do mixovací nádoby dejte všechny suroviny a rozmixujte do hladké konzistence.
  2. Těsto nechte cca 20-30 minut odstát. Lze jej připravit také večer, nechat odležet a ráno usmažit palačinky.
  3. Nepřilnavou pánev vhodnou na palačinky lehce vymažte olejem, stačí opravdu jen trochu.
  4. Naběračkou nalijte těsto do pánve, zakružte s ní, ať se těsto rozteče do kulata po celé pánvi a smažte.
  5. Jakmile vrchní část palačinky ztuhne, opatrně ji otočte a smažte i z druhé strany.
  6. Poté můžete servírovat. Palačinky skvěle chutnají s tvarohem či jogurtem, ovocem, džemem nebo arašídovým krémem

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Šťastné a veselé: Ozvláštněte klasické vánoční menu

02.12.2021 | Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

INSPEKCE SI POSVÍTILA NA POLÉVKY: TYTO KLAMALY O IONIZUJÍCÍM ZÁŘENÍ

11.01.2022 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila čtyři vietnamské instantní polévky, které neměly na obalu uvedenou informaci o použití ionizujícího záření. Dva vzorky odebrali v Břeclavi a dva v Praze. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Inspekce zahájila správní řízení o uložení pokuty.

VÝROBCE NEZNÁMÝ: JE TO V POŘÁDKU?

17.01.2022 | Všechny potraviny uváděné na trh v rámci EU musí splňovat obecné požadavky na označování dané směrnicí 2000/13/ES, v platném znění. Podle nich nemusí být na obale uveden výrobce. Jeho uvedení není povinné a nelze jej proto vyžadovat.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont