Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

27.07.2015 Jaroslav Panenka

Kalamáry, krevety a slávky na talíři podle herečky a muzikálové hvězdy Markéty Procházkové.

Doba přípravy: 60 minut, 4 porce

 Ingredience: 150 ml olivového oleje, 8 nevyloupaných tygřích krevet, 10 středně velkých nevyloupaných krevet, 350 g kalamárů, 3 zralá rajčata, 750 g rýže, 1½–1¾ l rybího vývaru, 250 g slávek,  250 ml zeleninového vývaru, 1 g šafránu, sůl, pepř

Postup: Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečte krevety (některé mohou být vyloupané, některé ne) 3 minuty z každé strany a nechte je dojít zabalené v alobalu. Oloupaná rajčata po spaření nakrájejte na kostičky. Do pánve k rajčatům přidejte nakrájené kalamáry, krátce osmahněte, podle chuti osolte.  Přidejte rýži, také tu osmahněte, vlijte rybí vývar – tolik, aby ho rýže nasákla. Vařte na mírnějším ohni zhruba půl hodiny, po 15 minutách přidejte šafrán. Nahoru na paellu přidejte krevety a slávky, které jste předtím povařili v zeleninovém vývaru (použijte jen ty slávky, které se během vaření otevřely).


Mohlo by vás zajímat

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

Trenčínská vepřová kapsa

11.05.2015 | Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.