Trenčínská vepřová kapsa

Trenčínská vepřová kapsa

11.05.2015 Jaroslav Panenka

Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.

Doba přípravy: 45 minut, na 4 porce

Ingredience: 4 vykostěné vepřové kotlety, 80 g sterilovaných žampionů, 4 plátky sýra, 350 g syrových brambor, 50 g paprikového bůčku, 30 g hladké mouky, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 2 lžíce polotučného mléka, olej, pepř, sůl

Postup: Kotlety očistíme a naklepeme, osolíme, opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách a vložíme do pekáče. Na ně rovnoměrně poklademe plátky nakrájených žampiónů, plátky sýra a zapečeme v troubě. Připravíme si těsto na bramborák. K oloupaným, najemno nastrouhaným bramborám přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažený bůček nakrájený na kostičky, mouku, pepř, mléko, utřený stroužek česneku a sůl. Vypracované těsto usmažíme na pánvi dozlatova, vytvoříme pláty, na jejichž jednu polovinu vždy položíme zapečené maso a druhou polovinou plátu ho přeložíme.


Mohlo by vás zajímat

Paella s mořskými plody

27.07.2015 | Kalamáry, krevety a slávky na talíři podle herečky a muzikálové hvězdy Markéty Procházkové.

Višňové vareniky

21.07.2015 | Jak zpracovat úrodu višní v lahodný sladký pokrm podle herce Otakara Brouska mladšího?

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.