MUZEJNÍ NOC SE BLÍŽÍ! NENECHTE SI UJÍT PROHLÍDKU MĚSTEM PIVA

MUZEJNÍ NOC SE BLÍŽÍ! NENECHTE SI UJÍT PROHLÍDKU MĚSTEM PIVA

16.05.2023 Jana Čiháková

Tradiční Plzeňská muzejní noc bude letos opět plná zážitků. V pátek 26. května od 16 do 23 hodin se můžete vydat na komentované prohlídky Pivovarského muzea v Plzni a Plzeňského historické podzemí netradičně za soumraku a po setmění.

Navíc za zvýhodněné vstupné: 50 Kč/osoba (děti do 6 let zdarma). Připravena je také oblíbená pivní degustace v Pivotéce, která začne v 16 a 17.45 hod. – vstupné je 490 Kč.  

Plzeňskou muzejní noc 2023 zpestří speciální doprovodný program pro celou rodinu. Co se bude v Pivovarském muzeu dít? Přímo v muzejní expozici si můžete vyzkoušet pivovarské dovednosti, jako je stavění soudku či chůze v ledařských botách, muzejní půda se promění v dílničku se stavěním Plzně z kostek, malé umělce přivítá dětský koutek s kreslením a vybarvováním a po setmění se všem návštěvníkům naskytne nevšední pohled na osvětlené muzejní hradby a dvorek. Po celou dobu bude přístupná také nová výstava KARTY V UMĚNÍ – UMĚNÍ V KARTÁCH, která originálním způsobem propojuje karty a hospodu, dva fenomény, které zkrátka patří k sobě. K vidění jsou obrazy s motivem karbaníků v hospodách, pivní korbele s motivem karet, samotné karty a mnoho dalších unikátních předmětů.

O program Plzeňské muzejní noci bývá velký zájem, z kapacitních důvodů je proto doporučeno vstupenky na komentované prohlídky i pivní degustaci zakoupit předem.

 


Mohlo by vás zajímat

MEXICKOU TOVÁRNU NA TEQUILLU ZACHVÁTILY PLAMENY: ZMATEK PO VÝBUCHU

24.07.2024 | Nejméně pět mrtvých a dva zraněné si vyžádal výbuch a následný požár v mexické továrně na tequilu ve stejnojmenném městě ve státě Jalisco. Neštěstí se stalo v úterý pozdě večer, informovala s odvoláním na mexické úřady agentura AP. Všechny oběti jsou zaměstnanci továrny a jeden ze zraněných je ve vážném stavu. Příčina exploze se nadále vyšetřuje.

OVESNÉ SUŠENKY V PŘESTROJENÍ ZA ZDRAVOU SNÍDANI? OBSAHUJÍ VÍC CUKRŮ NEŽ OREO

25.07.2024 | Ovesné sušenky jsou často prezentovány jako zdravá svačina nebo snídaňová volba, zejména díky jejich hlavní složce - ovsu. Oves je bohatý na vlákninu, bílkoviny a různé živiny, což z něj činí výživnou potravinu. Avšak ovesné sušenky, které najdeme na pultech obchodů, často obsahují značné množství cukru, což může zcela změnit jejich nutriční profil a z nich činí méně zdravou volbu, než by se na první pohled mohlo zdát.

PRODUCENTI PRAVÉHO CHAMPAGNE CHTĚJÍ SKLÍZET MÉNĚ: PROČ?

20.07.2024 | Francouzští producenti šampaňského žádají, aby se v letošním roce sklidilo méně hroznů. Přiměl je k tomu patnáctiprocentní pokles prodeje v prvním pololetí. Zákazníci kvůli nejisté ekonomické situaci šetří, uvedla agentura Reuters.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202406a

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.