11.08.2015 redakce
Tip šéfkuchaře Wine Food Marketu Gianfranca Iuoria: „Losos je oblíbená ryba, kterou si zákazníci rádi dávají nejen v restauracích, ale vaří si ji často doma. Zvolil jsem proto recept, který lososa ukazuje v trochu jiném kulinárním světle. Je velmi jednoduchý na přípravu, myslím, že kombinaci lososa, balzamikového octa, sezamu a fenyklu si zamilujete.“
Počet porcí: 4 osoby
Ingredience: 800 g lososa, sůl, pepř, bílky z 2 vajec, 200 g sezamu, 250 ml balzamikového octa Pedroni, fenykl, pomeranč, citronová šťáva, olivový olej
Postup: Lososa rozdělíme na čtyři porce, osolíme ho a opepříme. Do jedné misky si připravíme vaječné bílky a do druhé sezamová semínka. Nejprve lososa obalíme v bílku a poté po celé ploše v sezamu. Na plech dáme pečící papír, vyskládáme na něj obaleného lososa a dáme ho do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 15 minut. Připravíme si balzamikovou redukci. Do kastrůlku nalejeme balzamikový ocet a na mírném ohni ho vaříme, dokud nezmenší svůj objem na polovinu. Fenykl nakrájíme na tenké proužky, oloupeme pomeranč a zbavíme ho vnější i vnitřní slupky. Salát dochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem a trochou soli. Lososa podáváme přelitého balzamikovou redukcí, společně se salátem z fenyklu a pomeranče.
19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.