recepty  

Láska prochází žaludkem

Láska prochází žaludkem

30.01.2014 Redakce

Lehký předkrm, plněné vepřové a sladká tečka.

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Již řecká bohyně lásky Afrodité okouzlovala muže smyslnými lahůdkami, protože věděla, že jíst znamená víc, než jen přijímat potravu.

Den svatého Valentýna je ideální k tomu, abychom si udělali čas a s láskou svým bližním připravili nezapomenutelný gurmánský zážitek v podobě chutného menu se sýrem Philadelphia. Tento celosvětově oblíbený delikátní krémový sýr je ideálním pomocníkem při vaření i pečení. Na českém trhu je k dostání nejen Philadlephia Original, ale také jeho odlehčená varianta Philadelphia Light. Příznivcům pikantnějších chutí lahodí Philadlephia bylinková. Pro děti a milovníky sladkých variant nabízí sýr Philadelphia příchuť Milka, která v sobě skrývá kombinaci jemné chuti kvalitní čokolády s nadýchaným sýrem typu cream cheese.

Inspirujte se na www.philly.cz při chystání valentýnského menu krémovým sýrem Philadelphia, který přináší spoustu receptů na lehká a neodolatelná jídla. Nebo vyzkoušejte tyto recepty:

1

Lehký předkrm Crostini se šunkou

Přísady:

50 g polníčku

3 snítky petržele (asi 15 g)

175 g Philadelphia Original

1 lžička olivového oleje

2 plátky šunky (nejlépe parmské šunky)

4 krajíce chleba

pepř

Postup přípravy:

Očistíme polníček, petrželku najemno nakrájíme a smícháme s olivovým olejem a se sýrem Philadelphia Original. Šunku nakrájíme na proužky. Chleba opečeme v toustovači nebo na pánvi bez oleje a poté rozpůlíme. Na chleba vložíme polníček, přidáme Philadelphia krém a navrch položíme šunku.

Plněné vepřové se švestkami na víně zahřeje u srdce

Plněné vepřové se švestkami na víně

Přísady:

250 g divoké rýže

1 vepřový filet (cca 500 g)

200 g sušených švestek

1 lžíce oleje

50 ml červeného vína

200 ml zeleninového vývaru

175 g Philadelphie Original

Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 180°C, rýži uvaříme podle návodu na obalu. Dlouhým nožem vyřízneme ve filetu kapsu a naplníme ji švestkami. Zprudka ji opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, poté pečeme 25 minut v troubě. Zbývající švestky pokrájíme, krátce osmažíme na tuku z pečeně, podlijeme vínem, vývarem a chvíli vaříme. Vmícháme Philadelphii, rozpustíme, ale už nevaříme a dochutíme. Pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a rýží. TIP: Do náplně můžete přidat 2-3 lžíce švestkových povidel.

Tiramisu s lesním ovocem

Sladká tečka v podobě tiramisu s lesním ovocem

Přísady:

250 g míchaného lesního ovoce (čerstvé nebo mražené)

400 g Philadelphie Original

200 g jogurtu

2 lžíce citronové šťávy

4 lžíce cukru

125 g cukrářských piškotů

100 ml pomerančové šťávy

Postup přípravy:

Mražené ovoce rozmrazíme a necháme okapat. Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a cukr vyšleháme elektrickým šlehačem. Polovinu piškotů namočíme v pomerančové šťávě a vyložíme jimi hranatou formu. Polovinu krému naneseme na piškoty a na něj ovoce. Druhou část piškotů naklademe na ovoce a pokapeme pomerančovou šťávou. Zbytek krému dáme navrch a dozdobíme kousky ovoce.


Mohlo by vás zajímat

Připravte se na jaro

15.03.2017 | Jaro již ťuká na dveře, musíme počítat s neustálými změnami počasí a náš organismus tak dostává zabrat. Většina z nás by chtěla svůj imunitní systém podpořit, ale často neví jak. Existuje více způsobů pro podporu jeho správného fungování a jedním z nich je například pravidelná konzumace Imunelu od Madety.

Pečené kuře na rozmarýnu

31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.

Vánoční pochutiny a speciality Král Sýrů

22.11.2016 | Vánoce jsou ideálním časem, kdy se zastavit, odpočívat, setkávat se s rodinou a přáteli a dopřávat si nevšední gurmánské zážitky. Párování sýrů s vínem patří nepochybně k velmi příjemným chuťovým potěšením, které mohou pozvednout sváteční čas doslova do nebeských výšin.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.