HVĚZDNÉ BUBLINKY: LEONARDO DICAPRIO MÁ

HVĚZDNÉ BUBLINKY: LEONARDO DICAPRIO MÁ "VLASTNÍ" CHAMPAGNE

24.02.2022 redakce, foto Youtube

Americký herec Leonardo DiCaprio koupil podíl ve francouzské firmě vyrábějící šampaňské Telmont. Více než stoleté vinařství si zakládá na šetrném přístupu k výrobě vína a k životnímu prostředí, a proto se spojilo s hercem, který sdílí tento postoj, uvedla firma v prohlášení.

"Champagne Telmont je odhodláno radikálně snížit svou ekologickou stopu, od ochrany biodiversity na své půdě až po využívání obnovitelné elektřiny ze 100 procent, a proto jsem hrdý, že se mohu připojit jako investor," uvedl DiCaprio v prohlášení.

Firma, která je součástí skupiny Rémy Cointreau, chce do roku 2025 na všech svých pozemcích pěstovat víno výhradně v souladu s organickým zemědělstvím. Do roku 2031 chce ke stejnému kroku pomoci i všem svým partnerům a dodavatelům. Vinařství už nekupuje žádné lahve vyrobené z nového skla a používá výhradně ty, které obsahují 85 procent recyklovaného skla.

Luxusní značky uzavírají partnerské dohody s celebritami, aby zvýšily svou atraktivitu, poznamenává Reuters. Vinice ve francouzské Provenci vlastní například herec George Clooney, vinařství Miraval měli donedávna dnes již bývalí manželé Brad Pitt a Angelina Jolie. Loni s vinařskou značkou Armand de Brignac spojil své jméno rapper Jay Z, píše specializovaný server Decanter.


Mohlo by vás zajímat

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.