16.06.2014 Redakce
Chcete grilování něčím ozvláštnit? Zkuste to s kalamáry.
Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 1 kg kalamárů, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, sůl, pepř,
petrželka, citron
Postup: Kalamáry omyjeme studenou vodou a osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Roztopíme gril na středně vysoký žár a kalamáry grilujeme zhruba minutu z každé strany. Odložíme je do misky a necháme asi 3 minuty odpočinout. Povrch kalamárů znovu potřeme olejem a posypeme sekanou petrželkou a česnekem. Dáme je na gril ještě jednou a znovu krátce ogrilujeme. Podáváme s bílým chlebem a lehce pokapané citronovou šťávou. Místo grilu je možné je připravit na rozpálené pánvi.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.
18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.