recept  

Filet Mignon s čokoládovou omáčkou

Filet Mignon s čokoládovou omáčkou

18.09.2015 redakce

Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!

Doba přípravy: 2 porce

Ingredience: 400 g hovězí svíčkové, sůl, pepř, olivový olej, salsa mole: 10 g vlašských ořechů, 10 g loupaných mandlí, 5 g sezamových semínek, 10 g rozinek, 30 ml kuřecího vývaru, 30 g hořké čokolády, 20 g cibule, 5 g česneku, 10 g sušeného chilli (chilli Ancho, Chipotle), olivový olej

Postup: Hovězí svíčkovou očistíme a zbavíme veškerých blan. Osolíme, opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev potřenou olivovým olejem a opečeme ze všech stran.Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 8 až 10 minut – záleží na velikosti masa, středně propečené (medium) má 52 °C ve středu masa. Pak maso vyjmeme a necháme 3 až 5 minut odpočinout.

Salsa mole poblano: Sušené chilli zbavíme semínek a namočíme do vody. Na pánvi a olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme česnek, připravené ořechy, rozinky a sezamová semínka a vše krátce orestujeme. Do mixéru vložíme připravenou směs, přidáme namočené změklé chilli, kuřecí vývar a vše důkladně rozmixujeme. Rozmixovanou směs dáme zpět na pánev, přidáme nastrouhanou čokoládu a zlehka povaříme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Při servírování připravené steaky rozpůlíme na dvě části. Přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme na sucho opraženými sezamovými semínky.


Mohlo by vás zajímat

Quiche s ratatouille

29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.