dm nabízí už přes 1200 produktů biopotravin

dm nabízí už přes 1200 produktů biopotravin

09.01.2020 Jana Čiháková

Zákazníci se o složení a původ potravin zajímají čím dál tím více. dm vychází tomuto trendu vstříc a sortiment biopotravin neustále rozšiřuje. V současné chvíli nabízí prodejny a online shop dm na 39 značek a 1200 produktů potravin, které nesou označení bio.

Nejsilněji je v nabídce biopotravin zastoupena privátní značka dmBio, která v současné chvíli nabízí více než 700 produktů vysoké kvality za příznivou cenu, a tvoří tak více než polovinu nabídky biopotravin v dm. Na své si v široké nabídce přijdou nejen zákazníci, kteří vyhledávají veganské produkty, výživu pro sportovce, raw potraviny, superpotraviny nebo třeba bezlepkové produkty. Poslední jmenovanou skupinu rozšířila dm v nedávné době o řadu bezlepkových produktů právě pod privátní značkou dmBio.

„V minulosti jsme u našich zákazníků opakovaně zaznamenali, že mají potíže orientovat se v množství jednotlivých certifikátů, jimiž jsou výrobky označené. To pro nás bylo počátkem roku 2018 signálem pro optimalizaci komunikace v prodejnách a změnu označení na cenovkách,“ uvádí Martina Horká, jednatelka dm drogerie markt. „Vytvořili jsme proto koncept zelených cenovek, jež označují v prodejnách dm všechny produkty, které jsou šetrné k životnímu prostředí a přispívají k trvalé udržitelnosti. Ať už jde o biopotraviny, certifikovanou přírodní kosmetiku nebo přípravky pro šetrný úklid domácnosti. Na cenovkách zároveň zákazníci najdou, zda je konkrétní produkt vegan, anebo třeba bezlepkový. S tím, jak se v prodejnách dm rozšiřuje sortiment produktů, které přispívají k trvalé udržitelnosti, roste samozřejmě i počet zelených regálových cenovek,“ vysvětluje Martina Horká, jednatelka společnosti dm.


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

BOJUJETE S PŘÍJMEM VLÁKNINY? ZKUSTE TYTO TIPY

16.02.2024 | Podle průzkumů má většina lidí problém splnit hodnotu doporučeného denního příjmu vlákniny, který se pohybuje okolo 30 g/den pro dospělého člověka. Našemu trávicímu traktu však dělá dobře, když vlákninu zařazujeme průběžně a pravidelně. Tady je 6 tipů z praxe, kterými se můžete inspirovat a hned zítra jeden z nich vyzkoušet.

DŽUS NEEXISTUJE! JAKÝ JE ROZDÍL MEZI KONCENTRÁTEM A NEKTAREM?

20.02.2024 | Rostoucí obliba ovocných nápojů a jejich široká nabídka v maloobchodu generuje u mnoha spotřebitelů základní otázku: Jak poznat jejich kvalitu a zdali bylo k jejich výrobě použito skutečně ovoce, nebo zdali jde o produkt, který svým složením spíše připomíná oslazenou a ovocným aromatem obohacenou vodu. Ve skutečnosti to ale není zas tak složité.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.