Co nám neuniklo v lednu? Super kavárna ani hranolky s guacamole

Co nám neuniklo v lednu? Super kavárna ani hranolky s guacamole

31.01.2020 Jana Čiháková

Testujeme výrobky z potravinářského světa, restaurace i neotřelé recepty a tady jsou naši lednoví favorité!

Pufovaná čočka

Pufovaná čočka v mini raciolkách 99,44 %, mořská sůl a slunečnicový lecithin, nic více, nic méně. Chuťově vynikající, vysoký obsah bílkovin, ale i vlákniny (6 g/100g) – šlo by označit i na obale a využít výživové tvrzení „s vysokým obsahem vlákniny“. Je to určitě daleko lepší výrobek než rýžové pufované chlebíčky, jsou z naší tuzemské suroviny a všichni potřebujeme zvýšit konzumaci luštěnin.  Tady máme možnost místo rýže konzumovat čočku. Vřele doporučuji vyzkoušet.

Dana Gabrovská

Bio Dream & Joya Kokos

Rostlinný nápoj bio Dream & Joya Kokos je výrobek z kategorie zdravé výživy a ještě navíc rostlinný výrobek. Nejde upřít, že tento nápoj z kokosu a rýže, jak je uvedeno na obale, působí jemně a lahodně, přesto na mě působí už lehce „přeznačkovaně", tím jak chce na sebe upozornit. Vegan, organic, bio, plant based...trochu mi jde z toho hlava kolem. Méně je někdy více. Pokud si však na alternativních produktech potrpíte, jistě vás nezklame.

Eliška Křížová

Když chcete víc než kávu

Vzhledem k vysoké koncentraci velkých řetězců Costa Coffee nebo Starbucks jen málokoho napadne navštívit jinou kavárnu. Pokud byste se ale náhodou na povánočních nákupech ocitli ve Westfield Chodov, zkuste Kavárnu Caprea! Je to jedna z mála zážitkových kaváren, kterou znám. Kromě toho, že je tu krásný stylový interiér, milá obsluha a domácí dobroty, je tu především čerstvě pražená prémiová káva z jejich vlastní pražírny, Matcha tee nebo špičkové sypané čaje Damman, které dostanete i s přesýpacími hodinami, abyste je správně vylouhovali a z čaje se uvolnily všechny látky.

Jana Tobrmanová Čiháková

Netypické, ale skvělé

Obvykle se jí k avokádové omáčce guacamole nachos. Za vyzkoušení ale stojí i varianta s hranolkami. U nás doma je to jedna z cest, jak do dětí dostat zeleninu. Pro děti připravuji guacamole bez koriandru a pepře, jen vidličkou rozmačkám 2 avokáda, trochu osolím a zakápnu limetkou. Hranolky pak připravím v troubě, abych eliminovala příjem tuků. Děti si pak na hranolky avokádovou směs nakládají sami, což je také baví.

Renata Rokůsková

 

 

 

 

 

 


Mohlo by vás zajímat

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

VELIKONOČNÍ NÁKUP JE LEVNĚJŠÍ: CO, KDE A ZA KOLIK?

27.03.2024 | ngredience na velikonoční pečení jsou meziročně levnější v průměru o necelou pětinu. Zákazníci letos ušetří především za vejce (35 %), mléko (30 %) nebo mouku (27 %), nepatrně zdražilo pouze máslo. Průměrná sleva vybraných položek v akčních letácích byla letos 20 %.

JAK TO BUDE LETOS S MEDEM? CENA BUDÍ OTÁZKY

20.10.2023 | I přes velké zimní úhyny se v letošním roce podařilo vyprodukovat více medu než za dva předešlé roky. Dařilo se řepkovému medu, akátová a lipová varianta se naopak až na několik výjimek nevytočila vůbec. Regionálně se objevil i lesní neboli medovicový med, který ve dvou posledních letech úplně chyběl. Ani letos ale nebylo množství dostatečné. Ceny medu podle odborníků stoupat nebudou.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.