regiony  

Čejkovické bylinkové slavnosti první zářijovou neděli

Čejkovické bylinkové slavnosti první zářijovou neděli

28.07.2014 Redakce

První zářijovou neděli v 10:30 hodin zahájí společnost SONNENTOR, známá také pod názvem Sluneční brána, v moderním areálu na kopci nad historickými Templářskými sklepy „Čejkovické bylinkové slavnosti“.

SONNENTOR otevře své sluneční brány všem zájemcům o zhlédnutí procesu výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes zpracování až po jejich balení. V pořadí již 5. ročník se ponese ve znamení dětí. Počínaje červencem a v průběhu celého roku nabízí čejkovická firma zážitkovou exkurzi do výroby čajů zvanou Bylinkový ráj také těm nejmenším. Bylinkový ráj SONNENTOR navštívilo minulý rok již přes 7000 milovníků bylinek a koření. Tento rok SONNENTOR nabízí tematické programy na míru také dětem v letních táborech, školám a školkám.

 

Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a bohatý program pro děti i dospělé, přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti minulý rok více než 8000 návštěvníků. Součástí letošního pestrého programu budou kromě nesčetných a bezplatných ochutnávek nejrůznějších směsí čajů a koření, mini biojarmarku, také odborné přednášky počínaje zdravým životním stylem v podání paní Margit, správnou recyklací odpadků, vermikompostováním, diskuze s pěstiteli a mnoho dalších.

exkurze

Na „kávovém“ stánku v rámci kávové show Michala Křižky, bude přední český barista připraven odpovědět na otázky týkající se pěstování, sběru, zpracování a přípravy dobré kávy. Návštěvníci budou moci ochutnat novinku SONNENTORU – kávu Single origin pocházející z přímého obchodu firmy s pěstiteli v Nikaragui a zároveň si prohlédnout expozici fotografií z nedávné cesty, která návštěvníky doslova vtáhne na horské kávové plantáže.

2

O další show se postarají místní barmani míchající nealkoholické nápoje za použití čajových biosměsí SONNENTOR. O dobrý pocit v břiše návštěvníků slavností bude pečovat Rebio - provozovatel vegetariánských biorestaurací v Brně v čele s šéfkuchařem Vlastíkem Kelblem, který se ukázkou přípravy vegetariánských pokrmů přímo na místě postará o zajímavý zážitek.  

caj

Zvláště pro děti, ale nejen pro ně, vystoupí Víťa Marčík a jeho divadlo. Na přilehlé louce mohou děti vyzkoušet drátkování, lukostřelbu, jízdu na ponících a na přilehlém ohýnku si vlastnoručně opéci těsto nebo špekáček. A zatímco děti budou dovádět na celoročně instalované houpačce, nechají si ozdobit obličej malovanými motýli, beruškami a jinými obrázky nebo se zúčastní přírodně naučné stezky vedené místním sdružením Brontosaurus, rodiče mohou z deky na louce nebo přilehlé sluneční čajovny a kavárny přihlížet, odpočívat anebo se dozvědět od zaměstnanců společnosti o pěstitelských projektech SONNENTORU nejen v Čechách, ale po celém světě.

CBS 2014 vizual program.pdf

Všudypřítomná vůně máty, meduňky, citronové trávy nebo kardamomu společně s tradiční Varmužovou cimbálovou muzikou a ukázkou ruční výroby másla v podání kyjovských tetiček, dokreslí pohodovou nedělní odpolední atmosféru. Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak, jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů bude pro všechny zdarma.

Další informace najdete na www.sonnentor.cz nebo na Facebookovém profilu www.facebook.com/SonnentorCejkovice.


Mohlo by vás zajímat

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

Dožínkové slavnosti ve znamení lahodných pstruhů

30.07.2014 | Pochutnejte si na čerstvých pstruzích od největšího českého producenta pstruha duhového na festivalu „Dožínkové slavnosti aneb Připlul k nám pstruh z Rybářství Kolář na Vysočině“

Gastronomický festival Jídlo z blízka

23.06.2014 | Navštivte festival Jídlo z blízka ve dnech 7. až 31. července. Ochutnáte degustační menu z vybraných regionálních surovin.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.