regiony  

Gastronomický festival Jídlo z blízka

Gastronomický festival Jídlo z blízka

23.06.2014 Redakce

Navštivte festival Jídlo z blízka ve dnech 7. až 31. července. Ochutnáte degustační menu z vybraných regionálních surovin.

Byl zahájen on-line prodej festivalových menu v restauracích zapojených do gastrofestivalu Jídlo z blízka. Snadná rezervace míst a platba menu probíhá na www.jidlozblizka.cz. Rezervovat si můžete také místo na dílnách či degustacích doprovodného programu.

 1

Jste milovníci dobrého jídla a budete trávit alespoň část léta v Brně? Zajímáte se o to, odkud jídlo pochází? Právě pro vás budou od 7. do 31. července připravena v rámci festivalu Jídlo z blízka speciální degustační menu z regionálních surovin za festivalové ceny či kulinářské dílny ve vybraných brněnských restauracích.

 2

Po tři červencové týdny si můžete užívat jedinečná tříchodová menu připravená z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů. „Letošní novinkou je angažmá mimobrněnské restaurace Hotelu Termal Mušov. Věříme, že si hosté nenechají ujít kulinářský výlet k Mušovským jezerům“, říká Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, který festival organizuje.

3

V nabídce najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, jahody, moruše i sluncem provoněné třešně od Kroměříže či meruňky z Břeclavska.

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Lucie Frgalová doplňuje: „Letní festival má také doprovodný program, na kterém se seznámíte se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich dohledem si můžete vyzkoušet řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.“

Čtvrtého ročníku gastronomického festivalu Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Kavárna Era, La Bouchée, Palazzo, U Fidela a jihomoravská restaurace Hotelu Termal Mušov.

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte jídlo z blízka tak zblízka.

Zlatými partnery festivalu jsou společnosti RSJ a Mikrofarma. Festival také podporují Městská část Brno-střed a Kávéeska, společnosti Restu.cz, Sklizeno, Tierra Verde, Knihy Dobrovský, Tiskárna Helbich a Nadace Partnerství.

           

 

 

 


Mohlo by vás zajímat

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

25.03.2024 | Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.