recepty  

Brazilské barbecue

Brazilské barbecue

24.07.2015 Jaroslav Panenka

Jako příloha se hodí salsa, rýže nebo bramborový salát, doporučuje herec Jan Cina.

Doba přípravy: 55 minut, na 4 porce

Ingredience: 900 g svíčkové (z nejtlustšího konce), 2 lžíce citronové šťávy, 1 stroužek česneku, 2 lžíce soli

Postup: Z citronové šťávy, utřeného česneku a soli připravíme marinádu, do níž maso minimálně přes noc naložíme. Na grilu maso opékáme pomalu a ve velkých kusech. V průběhu odkrajujeme ty části masa, které jsou už připravené ke konzumaci. Nedopečené maso potíráme občas marinádou, aby nevyschlo a udrželo si šťavnatost.


Mohlo by vás zajímat

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

Japonská polévka Vladimíra Marka

23.09.2015 | "Jako každý, kdo se kdy postavil ke sporáku, mám pochopitelně velkou radost pokaždé, když vidím, že mým strávníkům chutná," říká herec, kterého můžete vidět v Divadle Kalich ve dvou muzikálech autorské dvojice Ondra Soukup & Gábina Osvaldová: Mauglí a Johanka z Arku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.