Články se štítkem: maso

TESTOVALI JSME DRŮBEŽÍ MASO: PŘEKVAPIVÉ VÝSLEDKY!

09.12.2021 | Drůbeží maso patří mezi základní druhy masa a je důležitou součástí sortimentu na trhu potravin. Maso drůbeže je řazeno mezi „bílé maso“ a některé druhy jsou právem považovány za nízkoenergetické a lehce stravitelné. Nás zajímalo, jak je na tom s kvalitou to, co seženete v běžné tržní síti v Čechách. Nakoupili jsme proto vzorky kuřecích prsou a stehenních řízků.

Umíte si vybrat kus kvalitního vepřového? Tipy přímo od profíka

24.11.2021 | Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

Zdražování bez konce: Zpracovatelé masa z Písku, Poličky a Kostelce zdražío desetinu

15.11.2021 | Dva producenti masných výrobků - Maso uzeniny Polička a společnost Maso uzeniny Písek - zvýší od ledna ceny svých produktů. ČTK to dnes za společnosti sdělila Monika Křivánková. Podle ní by mělo jít o zvýšení o zhruba deset procent.

Nákup a prodej zvěřiny: Jak nakoupit a neprohloupit?

26.10.2021 | Podzim představuje tradiční období intenzivnějšího lovu zvěře, kdy se daleko častěji, než po zbytek roku objevuje v restauracích nebo obchodech zvěřina. Jako komodita živočišného původu také ona spadá do oblasti zájmu veterinárního dozoru. Následující text sumarizuje pravidla pro uvádění zvěřiny na trh z pohledu veterinárního dozoru a jeho úlohu v této oblasti.

Ohlásili ovoce, ale vezli maso. Zásilku z Thajska celníci zadrželi

20.08.2021 | Celníci na pražském letišti zadrželi 345 kilogramů masa, uzenin a mořských plodů v zásilce z Thajska. Byly hlášené jako ovoce a zelenina, oznámili dnes v tiskové zprávě. Potraviny předali veterinářům, kteří rozhodli o odmítnutí zásilky.

Hlídáte si příjem bílkovin? Těchto 8 potravin je obsahuje

11.02.2021 | Bílkoviny společně se sacharidy a tuky patří mezi základní stavební kameny v lidském těle. Proteiny tvoří stavební bloky orgánů, kůže, hormonů a všeho ostatního důležitého v organismu. A to je důvod, proč by lidé měli konzumovat potraviny s vysokým obsahem proteinů.  Bílkoviny jsou obsažené jak v masných, tak i v bezmasých potravinách. Pro vegetariány se tak nabízí značné množství rostlinných a plnohodnotných alternativ.

Jan Stibal prozradil, kolik si letos zaplatíme za kus kvalitního pašíka

02.02.2021 | Tuzemské spotřebitele láká vepřové maso z dovozu na cenu, přitom je tuzemské maso mnohem čerstvější a nemusí procházet mrazením ani přepravou přes polovinu kontinentu. Nejenom o tom jsme si povídali s ředitelem Svazu chovatelů prasat, Ing. Janem Stibalem.

Kotouč neprošel, rostlinné "maso" se smí pořád nazývat masem

19.01.2021 | Ačkoli se na úrovni Evropské Unie i naší země řeší již několik let problematika dvojí kvality potravin z hlediska možného klamání spotřebitele, prostor pro klamání spotřebitele vytváří i sama legislativa Evropské Unie. Mimo jiné rozdílným přístupem k názvosloví celých skupin potravinářských výrobků, konkrétně výrobků živočišného původu, které jsou nahrazovány rostlinnými analogy.

EIB: Evropané kvůli klimatu jedí méně masa, chtějí omezit létání

12.01.2021 | Většina Evropanů v rámci boje proti klimatickým změnám hodlá omezit létání a již nyní konzumuje méně masa. Vyplývá to podle agentury Reuters z průzkumu, jehož výsledky zveřejnila Evropská investiční banka (EIB).

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.