Články se štítkem: krize

CHLÉB ZA STOVKU? ČEKEJTE ZDRAŽENÍ PEČIVA

07.03.2022 | Svaz pekařů a cukrářů v České republice poukazuje na skutečnost, že také v letošním roce je nutné očekávat zdražení pečiva. Příčinou je další nárůst cen vstupních surovin a energií i obavy o pracovní síly z Ukrajiny. K výpadku v dodávkách pečiva by ale dojít nemělo.

DALŠÍ RÁNA PRO RESTAURATÉRY, NEZACHRÁNILY JE ANI VÁNOCE

10.01.2022 | Ačkoli restauratéři obvykle na sklonku roku zažívají žně, letošní rok je vypekl. Do restaurací přišlo oproti roku 2019 zhruba o 20 procent hostů méně, tržby podnikům poklesly v průměru o 10 procent. S koncem roku jich také letos zavřelo zhruba o 10 procent více než obvykle, nevyplatilo se jim otevírat.

Obavy o nedostatek potravin: Čína už varuje obyvatele

08.11.2021 | Čínské ministerstvo obchodu tento týden zveřejnilo data dokládající, že ceny potravin v Číně stoupaly každý říjnový týden. Nejvýrazněji rostou ceny zeleniny, jejichž produkce byla poznamenána nepřízní počasí ve významných produkčních oblastech.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.