Články se štítkem: Vánoce

Pelhřimovská pekárna upekla tradiční obří vánočku

17.12.2012 | Návštěvníci tradiční pelhřimovské akce Vánoce na radnici mohli v neděli ochutnat kousek z obří vánočky, kterou připravovali od čtvrtka v tamní pekárně Adélka. Vánočka měří 360 centimetrů, na její výrobu bylo použito 33 kilogramů těsta.

Vánoce – strašák i vaší linie?

17.12.2012 | Není divu, že se po svátcích marně soukáme do záhadně se zmenšujícího oblečení a zoufáme si, že jsme nějaké to nevítané kilo přibrali.

Jak přežít „svátky jídla“ bez přebytečných kil?

20.12.2011 | Sladké cukroví, smažený kapr, těžký bramborový salát, alkohol a svátky strávené u pohádek. Jak si je užít bez zkaženého žaludku?

Houbový kuba – nejen staročeské jídlo vánoční

23.11.2009 | S houbovým kubou má řada českých rodin spojeno polední jídlo o Štědrém dnu. Je ale možné, že tradice podávání kuby sahá až do předkřesťanských časů, kdy o slavení vánočních svátků nebylo v Čechách ještě ani vidu ani slechu…

Cukroví a sladkosti

23.11.2009 | Je tomu už řada let, co mě před Vánoci popadl záchvat, uvázala jsem si zástěru, vyválela těsto podle receptu z kuchařské knihy nazvané „Pečeme s láskou“, vykrájela tvary, nakladla na plech, upekla a po vytažení z trouby jsem celý obsah plechu rovnou vyhodila do koše. Ani ochutnávat nebylo třeba. Lomcovaly mnou různé pocity, ale láska to rozhodně nebyla. Tato zkušenost mě pak nadlouho od podobných pokusů odradila. Až když starší dcera dorostla do věku, kdy začala jevit značný zájem o dění v kuchyni, bylo jasné, že ji o předvánoční kouzlení s těstem nemůžu připravit.

Štědrovečerní menu v Evropě

22.11.2009 | Jak vypadá tradiční štědrovečerní hostina v řadě zemí Evropské Unie?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.