recepty  

Vanilková pana cotta s omáčkou z manga

Vanilková pana cotta s omáčkou z manga

20.01.2014 Redakce

Vaříme s šéfkuchařem Janem Součkem.

Vanilková pana cotta s omáčkou z manga s malinami

Doba přípravy vč. zatuhnutí: asi 5 hodin

Rozpis pro 4 osoby

pana_cotta

Ingredience: 0,25 l smetany, 0,25 l mléka, 1 vanilkový lusk, 40 g cukru, 5 ks plátkové želatiny, omáčka: 20 dkg mangového pyré nebo 2 zralá manga, 30 g cukru, 1 limeta

Postup: Smetanu, mléko, cukr a dřeň z vanilkového lusku smícháme dohromady a na mírném ohni zahřejeme na teplotu kolem 60°C a stáhneme z ohně. Plátky želatiny necháme změknout ve studené vodě, poté vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme do směsi. Řádně promícháme tak, aby se nám želatina rozpustila, poté směs nalijeme do připravených formiček a necháme ztuhnout v chladničce (nejlépe přes noc)

Omáčka: Cukr rozehřejeme na světlý karamel a přidáme mangové pyré (nebo oloupané na kostky nakrájené mango) a svaříme na požadovanou hustotu. Pokud použijeme čerstvé mango, necháme rozdusit a poté rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. Dochutíme limetovou šťávou a necháme vychladnout. Podáváme s čerstvými malinami či jiným ovocem.

Recept připravil Jan Souček, šéfkuchař restaurace La Strada - www.lastradaristorante.cz, www.facebook.com/lastradaristorantecz

Soucek



Mohlo by vás zajímat

Vlámské roštěnky

17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!

Veganské raw tzatziki

03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.