recepty  

Veganské raw tzatziki

Veganské raw tzatziki

03.08.2015 Eva Leňová

Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.

Ingredience: hrst natural kešu ořechů, 1 velká salátová okurka, ½ lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 lžička panenského olivového oleje, čerstvý kopr, 1 až 2 stroužky česneku (lze vynechat), nerafinovaná sůl

Postup: Kešu ořechy namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. Oloupeme okurku a nastrouháme ji nahrubo. Okurku dáme do sítka, sítko na misku. Trochu vody z okurky vymačkáme a přelijeme do skleničky. Nastrouhanou okurku vložíme do misky. Namočené kešu ořechy slijeme a vložíme do mixeru. Přidáme k nim citronovou šťávu, trošku okurkové vody (polévkovou lžíci), kopr a vylisovaný česnek. Umixujeme do krémova. Krém vyklopíme do misky s nastrouhanou okurkou a promícháme. Ochutnáme, přisolíme dle chuti, případně zakápneme olivovým olejem.


Mohlo by vás zajímat

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

RÁMEN JAKO DÍLO NÁHODY + TIPY, JAK SI JEJ UVAŘIT I DOMA

25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.