TIPY NA LETNÍ AKCE: V PRAZE NA VÝSTAVU, V PLZNI DO PIVOVARU

TIPY NA LETNÍ AKCE: V PRAZE NA VÝSTAVU, V PLZNI DO PIVOVARU

03.08.2023 Jana Čiháková

Láká vás vše okolo jídla, ale zároveň se chcete dozvědět něco nového? Mrkněte se na naše dva letní tipy. Nová výstava v Praze představuje inovativní způsoby k obnově půdy, v Plzni se i letos otevírá rarita.

REGENERATIVNÍ ZEMĚDĚLSTVÍ V PRAZE

V Národním zemědělském muzeu v Praze je do 27. srpna k vidění nová výstava s názvem Regenerativní zemědělství: Půda plná života, kterou připravil startup Carboneg s dalšími partnery. Představuje inovativní přístupy k obnově půdy i udržitelnému hospodaření a nabízí jedinečný pohled na historii a principy regenerativního zemědělství. Výstava provede návštěvníky od počátků konceptu regenerativního zemědělství z 80. let na Rodale institutu v USA přes praktické zkušenosti amerického farmáře Gabe Browna až po ukázku dnešních farem praktikující regenerativní postupy v Česku. Prostřednictvím fotografií zachycuje zemědělce, kteří se u nás regenerativní praxi aktivně věnují. Otevírací doba je úterý až neděle 9.00–17.00

JEDINEČNÝ ZÁŽITEK V PLZNI

Pivovar Plzeňský Prazdroj se letos opět stane součástí festivalu Industry Open. Pro návštěvníky je ve vybraných termínech od 3. 7. do 21. 8.  připraven speciální, jindy nedostupný zážitek: speciální prohlídka bednárny a ikonické vodárenské věže, která je nedílnou součástí plzeňského panoramatu. K vidění bude také výstava dokumentující historii vodárenské věže. Plzeňský Prazdroj je jedním z posledních míst v Evropě, kde se zachovává tradiční bednářské řemeslo. Prazdrojští bednáři vyrábějí sudy původním náročným postupem, který není zaznamenán v žádné učebnici! Objevit tajemství tohoto krásného řemesla a prohlédnout si bednáři zhotovené korbely, hodiny či soudky můžete během speciální prohlídky. Vstupenky na prohlídky vodárenské věže a bednárny doporučujeme zakoupit online na www.prazdrojvisit.cz.


Mohlo by vás zajímat

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.