Tip na rychlou večeři: Vaječná fritata

Tip na rychlou večeři: Vaječná fritata

14.08.2020 Jana Čiháková

Míchaná už každý zná a volským okem také nepřekvapíte - i když nutno podotknout, že udělat jej opravdu dobré je také umění? Servírujte dnes večer fritatu.

Ingredience:

8 ks vajec, 50 ml mléka, ½ červené cibule, 2 jarní cibulky, 100 g slaniny, 100 g nastrouhaného čedaru, 8 cherry rajčátek, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup:

Nejdříve si na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemné proužky, jarní cibulku na kolečka, slaninu na kostičky a orestujeme. Mezitím si rozšleháme vajíčka s mlékem, solí a pepřem. Vajíčka vlijeme na pánev a na mírném ohni necháme frittatu propékat. Po cca 5–7 minutách zasypeme frittatu čedarem, přidáme pokrájená rajčátka a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. V troubě pečeme dalších 10–15 minut dozlatova.

Tipy a triky Dr. Vejce: Pokud nemáte pánev určenou do trouby, použijte zapékací formu. Nejdříve si na pánvi orestujte cibuli a slaninu, kterou pak přendejte do formy vymaštěné máslem. Směs cibule a slaniny poté zalijte rozšlehanými vejci a dejte zapékat do trouby. Po 5 minutách přidejte čedar a rajčátka a pečte dozlatova. Pro dosažení denní dávky vitamínu D použijte 2 ks Dr. Vejce na osobu. Díky speciální skladbě krmné směsi slepic mají tato vejce 4x vyšší obsah „déčka“.


Mohlo by vás zajímat

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

FRANCIE HLÁSÍ REKORD: BAGETA JE VĚTŠÍ NEŽ MRAKODRAP

06.05.2024 | Francouzští pekaři v neděli upekli nejdelší bagetu na světě a překonali tak rekord, který dosud v Guinnessově knize rekordů drželi Italové. Bageta, kterou vytvořili na okraji Paříže v obci Suresnes měřila 140,5 metru. Informoval o tom dnes server BBC.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.