Polské sušenky mohou obsahovat jed

Polské sušenky mohou obsahovat jed

21.01.2013 SZPI

Česká republika obdržela prostřednictvím systému rychlého varování (RASFF) informaci z Polska, že cukrářské výrobky společnosti Magnolia Sp. z o.o. se sídlem na adrese Transportowa 3, Lubsko 68-300, Polsko, mohou být kontaminovány cizorodou látkou nebezpečnou pro lidské zdraví.

Notifikace systému RASFF uvádí, že v jedné z ingrediencí – sušeném mléce – byly objeveny granule, které svým vzhledem silně připomínají jed na hlodavce. Podle informací poskytnutých výrobcem je jedním z odběratelů potenciálně kontaminovaných výrobků i společnost Kaufland Česká republika, v.o.s.

Na základě uvedených skutečností nařídila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) společnosti Kaufland Česká republika v.o.s. neprodleně stáhnout z tržné sítě potravinu oplatková trubička Stilla Dolce Cocoa Rolls v balení 2 x 50g s označeném doby minimální trvanlivosti 4. 7. 2013 a 8. 8. 2013 od předmětného výrobce. V současnosti společnost Kaufland v.o.s. stáhnla 722 ks sušenek z pultů prodejen a dalších 2070 kusů zadržela ve skladech.

 

susenky


Mohlo by vás zajímat

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM! ZKONTROLUJTE LEDNICI, TOTO MASO OBSAHUJE SALMONELLY

13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.

SZPI zjistila potravinu s anabolickým steroidem

21.03.2014 | Nebezpečný doplněk stravy na trhu.

KONZUMACÍ KOFEINOVÝCH NÁPOJŮ K AGRESIVITĚ DĚTÍ? VZÝKUM MLUVÍ JASNĚ

13.11.2023 | Děti, které jsou zvyklé pravidelně pít nápoje s obsahem kofeinu jako je například coca-cola nebo energetické drinky, mají horší paměť, jsou impulzivnější a v dospělosti můžou být náchylnější k závislostem. Zjistili to vědci, kteří u dvou tisícovek amerických dětí ve věku devět a deset let testy zkoumali jejich paměťové schopnosti a mozkovou aktivitu. Napsal o tom deník The Times.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.