Plátky uzeného lososa s listerií v Albertu

Plátky uzeného lososa s listerií v Albertu

10.03.2016 SZPI

SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, aby předmětnou šarži potraviny nekonzumovali.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila prodejci – společnosti AHOLD Czech Republic, a.s. -, aby neprodleně stáhnul ze všech svých poboček potravinu losos norský uzený, plátky v balení 100g, číslo šarže 08021 s označením doby použitelnosti do 11. 3. 2016, výrobce Almar Sp.z o o . Koscierska 2, Kartuzy, Polsko. Dodavatelem potraviny je společnost Procházka, a.s., Chelčického 627, Roudnice nad Labem.

Laboratorní analýza SZPI v uvedené šarži potvrdila přítomnost bakterie Listeria monocytogenes, která způsobuje onemocnění Listeriózou. Prodejem potraviny s bakteriální kontaminací obchodník porušil platné právní předpisy, protože výrobek nesplnil bezpečnostní požadavky podle nařízení (ES) 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny. Inspekce s prodejcem zahájí správní řízení o uložení pokuty. Informace je předmětem notifikace evropského systému rychlého varování RASFF.


Mohlo by vás zajímat

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM! ZKONTROLUJTE LEDNICI, TOTO MASO OBSAHUJE SALMONELLY

13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.

HUSA Z KAUFLANDU JAKO ČASOVANÁ BOMBA: NÁLOŽ PLNÁ SALMONELL

29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.