recepty  

Papriková omeleta

Papriková omeleta

05.09.2014 Redakce

Frittata z gastronomického průvodce „Dva italští gurmáni jedí po italsku“.

Nejdůležitější je nejprve dobře prohřát papriky, získají tak výraznější chuť. Sladké papriky dušené tímto způsobem – s vajíčkem nebo bez něj – můžete použít také jako přílohu.

Ingredience: 6 lžic olivového oleje, 900 g červených a žlutých paprik nakrájených na plátky, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 2 lžíce octa z bílého vína, 12 vajec, sůl a čerstvě umletý černý pepř

Postup: V 25cm pánvi rozehřejeme 5 lžic oleje a osmahneme v něm plátky papriky.Občas promícháme a smažíme (asi 10 minut), dokud paprika nezačne naokrajích karamelizovat. Přidáme česnek a opatrně ho osmahnneme. Dáme pozor, aby se nepřipálil. Přidáme ocet a mícháme, dokud se neodpaří. Stáhnneme z hořáku, papriky necháme v pánvi. V misce našleheháme vejce a ochutíme je solí a pepřem. Pánev vrátíme na hořák, přidáme zbývající olej a do pánve nalijeme rozšlehaná vejce. Smažíme a opatrně mícháme vařečkou (asi 5 minut), dokud omeleta zespodu neztuhne. Pomocí mělkého talíře nebo pokličky ji otočíme. Omeletu vrátíme zpět do pánve, tuhou stranou vzhůru. Smažíme ještě 5 minut, dokud omeleta nezhnědne i z druhé strany. Nakrájíme ji na výseče a omeletu podáváme se salátem, teplou nebo studenou.

Více italských receptů naleznete v knize:

kniha


Mohlo by vás zajímat

Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.

Netradiční okurková polévka s avokádem a mátou

26.08.2015 | "Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

Jak si vychutnat kávu v letním období?

13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.