26.08.2015 redakce
"Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
Ingredience: 2 salátové okurky, 1 zralé avokádo, 2 větvičky máty, 1/2 šálku zakysané smetany, pepř a sůl
Postup: Oloupejte okurky, podélně je rozkrojte a lžící vyškrabejte semínka. Vložte do mixéru a krátce několik sekund rozmixujte, případně můžete využít i tyčový mixér. Rozpulte avokádo, vyndejte pecku a pomocí velké lžíce vyloupněte ze slupky. Přidejte ho do mixéru k okurkám spolu se zakysanou smetanou a několika lístky máty. Mixujte, dokud směs nebude hladká. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Hotovou polévku nechte vychladit, a podávejte ozdobenou lístkem máty například s kouskem ciabatty.
Zdroj receptu: www.nebespan.cz
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.