24.09.2015 redakce
INKA je přírodní cereální nápoj ze směsi ječmene, žita, čekanky a cukrové řepy. Díky vysokému obsahu cereálií má tato instantní kávovina dobré výživné hodnoty, příjemnou chuť a jemné aroma. Jedná se o bezkofeinový nápoj, a proto je alternativou ke klasickým kávám. Vyzkoušejte některý z netradičních receptů.
Potřebujeme:
· 2 lžičky INKY
· 2/3 šálku vařící vody
· 1/3 šálku čokoládové polevy
· 4 lžíce 30% smetany
· šlehačku
· karamelovou polevu
· zkaramelizovaný cukr krystal
Čerstvě uvařenou kávovinu INKA doplňte o čokoládovou polevu a smetanu. Připravený nápoj nalijte do šálku a opatrně ozdobte šlehačkou, zalijte karamelovou polevou a posypte zkaramelizovaným cukrem.
Potřebujeme:
· 2 lžičky INKY
· ½ hrnku vařící vody
· ½ hrnku polotučného mléka
· lžičku kakaa
· lžičku hnědého cukru
· 0,02 rumového sirupu bez alkoholu
Do vysokého hrnku nasypte 2 lžičky kávoviny INKA a lžičku hnědého cukru. Směs zalijte vařící vodou a důkladně zamíchejte. Přidejte rumový sirup bez alkoholu a opatrně vršek hrnku doplňte napěněným mlékem. Nakonec nápoj ozdobte lžičkou kakaa.
Potřebujeme:
· 2 lžičky karamelové INKY
· ½ hrnku vařící vody
· 1 hrnek horkého napěněného mléka
· 6 lžiček karamelové polevy
Do dvou skleněných hrnků nalijte 2 - 3 lžičky karamelové polevy. Potom přidejte mléko s pěnou. Opatrně tenkým pramínkem nalijte přes vrstvu pěny čerstvě uvařenou kávovinu INKA. Takto vám vzniknou čtyři vrstvy: karamel, mléko, kávovina a pěna. Nakonec ozdobte karamelovou polevou a máte hotovo.
Potřebujeme:
· 2 lžičky INKY
· ½ sklenice vařící vody
· 2/3 sklenice mléka
· 1 velký banán
· několik sušených plodů brusinek nebo rozinek
Mixujte mléko s banánem v mixéru do té doby, až se suroviny propojí a získáte hustou konzistenci. Do vysoké sklenice nalijte vychlazenou kávovinu INKA, poté na ni pomalu přidejte připravený banánový koktejl. Vršek ozdobte sušenými plody brusinek nebo rozinek.
Více najdete na www.inka.pl
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.