Moli v rýži a kontaminovaná kukuřice

Moli v rýži a kontaminovaná kukuřice

31.10.2012 SZPI

Na jaké závady kontroloři v obchodech narazili?

V Pardubicích v provozovně Kubík našla SZPI v Parboiled rýžive varných sáčcích od Vitany a v Dlouhozrnné rýži ve varných sáčcích škůdce - moly, a to ve všech stádiích vývoje. Kontrolovaná osoba (prodejce) neměla zavedené dostatečné postupy pro regulaci škůdců.

ryze

V prodejně Spar v Českých Budějovicích vykazovalo víno S BUDGET - víno červené suché - FRANKOVKA MODRÁ alk. 10,5 % obj. změny chutě a vůně vznikající při nežádoucích biologických procesech. Víno plní VINDEVIE s.r.o., Potravinárská 10, 97 101 Rimavská Sobota.

Selském salámu v prodejně MAKRO v Plzni byla zjištěna vyšší hodnota aktivity vody, než je dáno příslušným právním předpisem. Výrobek se spotřebiteli může jevit jako "málo vysušený". Výrobcem je Příbramská uzenina a.s.

salam

Chardonnay - moravské zemské víno, suché, sudové, alk. 12,5%obj., ročník 2011 v provozovně Davida Cvingráfa v Bořeticích mělo netypickou chuť a vůni vína po nežádoucích biologických procesech.

Kukuřičky Le Baron ve VOG, s.r.o. měly netypickou vůni a chuť, cizí a chemickou. Potravina nesmí být kontaminována cizorodými nebo jinými látkami. Zemí původu výrobku je Thajsko.

kuku


Mohlo by vás zajímat

TAKOVÉ ŠKVARKY NECHCETE: VETERINÁŘI NAŠLI PROŠLÉ KŮŽE NA OLOMOUCKU

10.10.2023 | Více než 1300 kilogramů zamražených vepřových kůží s prošlým datem použitelnosti objevili veterinární inspektoři při kontrole ve skladu potravin u Litovle na Olomoucku. Zdravotně závadné kůže proto znehodnotili barvou a nařídili jejich likvidaci na náklady provozovatele, kterému za tento prohřešek hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun.

Inspekce zakázala tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu

03.02.2014 | Zkvašené ovocné pomazánky s plísní a larvami hmyzu.

TAKIS: HODNĚ OSTRÝ FENOMÉN VÁLCUJE ŽÁKY ZÁKLADNÍCH I STŘEDNÍCH ŠKOL

07.12.2023 | Možná, že ani výrobci z Grupo Bimbo původně netušili, jaké šílenství odstartuje uvedení Takis – kukuřičných chipsů vybavených extra pálivou chutí, které jsou netradičně stočené do wrapu. V posledních letech jsou jejich výrobky synonymem pro raketu, která vystřelila strmě vzhůru a vzala s sebou doslova davy. Co se týče obchodního počinu, lze společnosti maximálně zatleskat, zbytek ale vyvolává značné pochyby.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.