recepty  

Letní polévka z rajčat a paprik

Letní polévka z rajčat a paprik

29.07.2015 Eva Leňová

Znáte chutnější letní oběd než zdravou zeleninovou polévku?

Ingredience: 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, ½ lžičky sušeného chilli, 4 zralá velká rajčata, 1 velká zelená paprika, svazek čerstvého koriandru, olivový olej

Postup: V hrnci na sebe vrstvíme cibuli, česnek, chilli. Toto zalijeme olivovým olejem. Přidáme rajčata, papriku, čerstvý koriandr, sůl. Necháme dusit na mírném ohni. Ve chvíli, kdy zelenina pustí šťávu, dolijeme vodu. Vaříme doměkka, již není třeba dochucovat.


Mohlo by vás zajímat

Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.

Dejte zeleninu do pekáčku

14.07.2015 | Pokud si rádi pochutnáváte na teplé zelenině a už vám dochází nápady, jak si ji připravit, vyzkoušejte ji zapečenou. Můžete si ji totiž dopřát téměř s čímkoli a na několik způsobů.

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.