recepty  

Jihotyrolské risotto

Jihotyrolské risotto

06.12.2013 Jan Souček

Rychlý recept na tradiční rychlé jídlo, které všichni dobře známe.

Doba přípravy cca. 20 minut, rozpis je pro 2 osoby

  • Rýže carnaroli 0,4 kg
  • Bílé víno (nejlépe jihotyrolský Tramín) 0,2 l
  • Šalotka 0,2 kg
  • Jablka 1 ks
  • Jihotyrolský speck 0,1 kg
  • Máslo 80 g
  • Parmazán 25 g
  • Sýr Graukäse 50 g
  • Olej olivový  0,05 l
  • Vývar kuřecí (na podlévání)
  • Sůl

rizoto2

Speck nakrájíme na tenké nudličky. V malém kastrolu lehce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a zpěníme dorůžova. Přidáme rýži, lehce orestujeme a zalijeme vínem. Za stálého míchání vaříme rýži dokud se neuvaří na skus a dle potřeby podléváme vývarem. Před koncem přidáme jablka nakrájená na malé kostičky, parmazán, máslo, a sýr graukäse. Můžeme ozdobit nudličkami specku a jablka.

Recept pro vás uvařil Jan Souček, šéfkuchař pražské restaurace La Strada (www.lastradaristorante.cz)

jan soucek


Mohlo by vás zajímat

Dětské svačiny

04.10.2012 | Se začátkem školního roku přichází i obava rodičů, jak zpestřit svačinu svým dětem, aby byla zdravá, a zároveň ji s chutí snědly. Pestrost může být zaručeným receptem na úspěch. Dopolední svačina je pro malé i velké školáky důležitou porcí dne. Měla by tvořit až 10 až 15 % energetického příjmu dne.

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Brno vaří dle regionální kuchařky Petry Pospěchové

27.11.2013 | Prvotina novinářky Petry Pospěchové, Regionální kuchařka – Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska, vyšla v říjnu tohoto roku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.