22.06.2014 Redakce
Nejen jarní klasika z Anglie.
Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 50 g másla, 2 plátky slaniny, čerstvě mletý pepř, 2 velké cibule,
2 stroužky česneku, 1 lžíce mouky, 250 ml hovězího vývaru, sherry nebo portské, 600 g jehněčích jater
Postup: V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a čerstvě mletý pepř. Přihodíme nakrájené cibule a nakrájený česnek. Na nízkém plameni smažíme asi 20 minut. Přidáme mouku a přilijeme vývar. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec zalijeme malým panákem sherry či portského a posolíme. Játra nakrájíme na stejně velké kusy, lehce obalíme v mouce se solí a pepřem a smažíme pár minut po obou stranách na rozpáleném oleji. Máte-li maso rádi pořádně uvařené, můžete játra vložit do omáčky a minutu či dvě je v ní prohřát. Podáváme s bramborami šťouchanými s jarní cibulkou a vařeným hráškem.
18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.