děti  

Inspirace na zdravou svačinu

Inspirace na zdravou svačinu

27.05.2013 Redakce

Nová webová stránka www.zdravasvacina.eu poskytne zájemcům o zdravé stravování dětí praktické informace, odborné rady a tipy.

Cílem informační kampaně Zdravá svačina, která probíhá pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla, je pozitivně ovlivnit stravovací návyky dětí na základních školách zejména propagací zdravých alternativ ke klasické svačině a poskytování informací o škodlivosti nevhodného stravování. „V případě Zdravé svačiny nejde pouze o zlepšení zdraví školáků, ale také o podporu odbytu našich ovocnářů a zelinářů, což jako ministr zemědělství velmi vítám,“ vysvětlil Petr Bendl.

svacina

Dalším krokem ke změně stravovacích návyků školáků jsou webové stránky www.zdravasvacina.eu, které agentura TALK PR provozuje ve spolupráci s celou řadou partnerů, mezi které kromě Ministerstva zemědělství patří mimo jiné také Ovocnářská unie ČR, Zelinářská unie či Nadační fond Albert se svým projektem Zdravá 5. Samozřejmostí je spolupráce s výživovými poradci, pediatry a dalšími odborníky na danou problematiku.

svacina2

Prostřednictvím kontaktního formuláře na stránkách www.zdravasvacina.eu mohou zájemci zasílat své dotazy na téma zdravého stravování dětí do webové poradny. Dotazy čtenářů pravidelně zodpovídá mimo jiné také odborník na dětskou výživu RNDr. Pavel Suchánek.

„Konstatování, že se stravujeme nezdravě, není asi překvapením. Stoupá procento lidí s nadváhou a bohužel se to netýká jen dospělých. Jíme věci, které bychom si měli odpustit. Nezdravý jídelníček nám přináší nedostatek energie, špatnou náladu a celou řadu zdravotních problémů. Co jíme, je důležité pro dospělé a ještě daleko více pro děti, jejichž organismus je ve vývoji,“ říká Mgr. Marcela Olmer z agentury TALK PR a dodává: „Změnit tento stav a zajistit dětem chutný jídelníček plný vitaminů, vlákniny a sacharidů není snadný úkol. Klademe si za cíl v tom (nejen) rodičům pomoci. Na stránkách www.zdravasvacina.eu naleznou mimo jiné informace o zdravém stravování dětí od odborníků, tipy a rady „jak na to“, odborné poradny a také informace o celém projektu. Samozřejmě nadále zůstávají v provozu FCB stránky ´Chceme zdravou svačinu pro školáky´.“


Mohlo by vás zajímat

Polovina dětí svačí sladkosti

04.02.2014 | Nejčastěji svačí české děti pečivo, sýr a sladkosti.

Dotované ovoce dostává více dětí

09.10.2013 | Do programu Ovoce do škol se v letošním školním roce zapojilo zhruba 455.000 dětí, což je asi o osm procent více než v loňském školním roce.

Přírodou proti chřipce

06.12.2013 | Přírodní pomoc, aneb „česnek, zázvor, cibule, křen, vyženou chřipku společně ven“. Jedná se o potraviny, které nás sice rozpláčou, ale také bychom je měli v chřipkovém období vyhledávat. Obsahují totiž kromě přírodních antibiotik i antivirové a antimykotické látky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.