Hráškový chowder

Hráškový chowder

22.06.2014 Redakce

Nejen v zimě zahřeje a navíc báječně chutná.

Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 25 g másla, 1 cibule, 225 g slaniny, 225 g brambor, 2 lžíce mouky,

600 ml kuřecího vývaru, ½ l mléka, 450 g hrášku

Postup: Na másle v hrnci osmažíme nakrájenou cibuli spolu s nakrájenou slaninou.  Přidáme kostičky rozkrájených brambor a smažíme dvě minuty. Pak přidáme mouku a minutu mícháme. Pomalu přilijeme kuřecí vývar a mléko. Přiklopíme a vaříme, až brambory změknou. Přisypeme hrášek a vaříme ještě deset minut.  Podáváme s nastrouhaným čedarem a lžící husté smetany.

 


Mohlo by vás zajímat

Letní polévka z rajčat a paprik

29.07.2015 | Znáte chutnější letní oběd než zdravou zeleninovou polévku?

Baletní sukénka k sežrání

12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.

Tartaletky s ovocem

15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.