recepty  

Hovězí polévka s vínem

Hovězí polévka s vínem

05.09.2014 Redakce

Ochutnejte netradiční kombinaci z výpravného gastronomického průvodce „Dva italští gurmáni jedí po italsku“.

Tato hřejivá a lahodná polévka pochází z údolí Eisecktaler v italském Valle d’Isacro, ležícím v nejvýchodnějším cípu Alp. Německy se zde mluví stejně běžně jako italsky, tudíž má tento pokrm německý název (Eisacktaler Weinsuppe  - „vinná polévka“), což je dobrý příklad vlivu, který mají sousední země na italské regiony a na místní pokrmy.

Ingredience: 1 l silného  hovězího vývaru nebo bujonu, 500 ml bílého vína, 4 krajíce dobrého bílého  chleba, 40 g másla, 1 lžičky mleté  skořice, 100 ml tučné  smetany,100 g čerstvě nastrouhaného parmezánu a sýr na ozdobení

Postup: Ve velkém hrnci smícháme víno a vývar, přivedeme k varu a necháme 1 minutu vařit. Stáhneme z plotny a odložíme stranou. Na másle dozlatova osmahneme z obou stran krajíčky chleba a pak je posypeme skořicí. Do každé misky vložíme jednu topinku. Do polévky přidáme smetanu a opatrně zahříváme, aby se smetana prohřála. Přimícháme parmezán. Polévkou přelijeme chléb v misce a před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.


Mohlo by vás zajímat

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Filet Mignon s čokoládovou omáčkou

18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.