CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

25.03.2024 Jana Čiháková

Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.

Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton vás zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.

„Nemám rád stereotypy a ustálené cesty. Volím vždy tu nevyšlapanou stezku,“ s vášní vysvětluje šéfkuchař podniku Tomáš Kohút, jehož srdce bije pro technologie a inovace. „Vytvořit jídlo, jehož základem je tvorba umělé inteligence, tak bylo jen otázkou času,“ vzpomíná s úsměvem na minulé měsíce, kdy začal komunikovat s umělou inteligencí. Po mnoha hodinách konzultací pak v kuchyni vykouzlil pokrm, který vymyslela právě AI.

ČESKÁ TRIKOLÓRA NIC NEZKAZÍ

S trochu nadsázky můžeme říct, že jde o steak v českých národních barvách, s lehce nasládlou omáčkou, odrážející bohatství naší kuchyně. K tomu jako přílohu umělá inteligence navrhla pečenou červenou řepu a omáčku z karamelizovaného křenu. Originální, odvážné a naprosto unikátní. Tak uvidíme, jak se trefila.

Jarní menu restaurace Triton pak přináší další lahůdky. „Tortellini z kopřivy“ uchvátí hlavně vegetariány, a to nejen svou harmonickou kombinací chutí, ale také omáčkou, která ve vás zanechá úžasný dojem. A co nového připravil šéfcukrář Marc Le Breton? Jeho dezert s názvem Čokoláda se skládá ze 70 % čokolády, lískových oříšků z Piemontu, lékořice a černého česneku. „Pokud jste náchylní k závislosti, na tomto dezertu ji rozproudíte rychlostí blesku,“ prozrazuje šéfkuchař Tomáš Kohút. Tak neváhejte a pusťte se do gastronomické jízdy plné emocí a nečekaných objevů.


Mohlo by vás zajímat

JACÍ JSOU ČEŠI "PIZZAŘI"? NEOTŘELÉ KOMBINACE, SPECIFICKÉ CHUTĚ

24.07.2024 | Původem italská pizza si našla cestu do srdcí Čechů a stala se jedním z nejoblíbenějších pokrmů v zemi. Přestože v žebříčku našich nejoblíbenějších jídel stále drží prim česká klasika – svíčková, řízek, guláš a knedlo-vepřo-zelo, tak mezi nejprodávanější jídla v restauracích pizza bezesporu patří. A získává si další příznivce, zejména u mladší generace, protože je často volbou občerstvení pro neformální setkání s přáteli nebo při sledování filmu a sportovních událostí. Přestože klasické italské receptury jsou stále populární, podle společnosti Objednáme si český trh vyvinul své vlastní preference a chutě.

PŘIPRAVUJEME PRO VÁS NOVÝ WEB, TĚŠIT SE MŮŽETE I NA SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ

| Potravinářský svět dennodenně generuje nové informace a to je také jedna z věcí, která jej staví na seznam nejdynamičtějších odvětví vůbec. Problematika potravin, jejich přínos, kvalita, ale i všechny zajímavosti s nimi spojené, jsou tak rozsáhlou kategorií, že každé číslo stojíme před rozhodnutím, které příspěvky upřednostnit, abychom je vměstnali na 48 tiskových stran.

MEXICKOU TOVÁRNU NA TEQUILLU ZACHVÁTILY PLAMENY: ZMATEK PO VÝBUCHU

24.07.2024 | Nejméně pět mrtvých a dva zraněné si vyžádal výbuch a následný požár v mexické továrně na tequilu ve stejnojmenném městě ve státě Jalisco. Neštěstí se stalo v úterý pozdě večer, informovala s odvoláním na mexické úřady agentura AP. Všechny oběti jsou zaměstnanci továrny a jeden ze zraněných je ve vážném stavu. Příčina exploze se nadále vyšetřuje.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202406a

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.