BILLA stahuje kečupy Clever

BILLA stahuje kečupy Clever

27.10.2011 Billa

Maloobchodní řetězec BILLA přistoupil k preventivnímu stažení kečupů, které prodává pod vlastní značkou Clever. Konkrétně jde o výrobky Clever Kečup jemný a Clever Kečup ostrý v 490 a 900 gramových baleních od českého výrobce, společnosti Hamé.

„Stahované výrobky svou kvalitou neodpovídají požadavkům českých norem ani smluvním ujednáním s výrobcem,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA v České republice a na Slovensku. „V zájmu ochrany spotřebitelů je společnost BILLA připravena vrátit zákazníkům peníze i bez nákupního dokladu. Podmínkou je vrácení byť i načatého balení stahovaných kečupů.“

Na základě závěrů detailního rozboru obou výrobků provedeného akreditovanou laboratoři Ústavu pro vyšetřování potravin, vyplynulo, že tyto kečupy obsahují nízký podíl rajčat a vysoký podíl konzervačních látek. Výsledky tohoto testu byly pro společnost BILLA okamžitým podnětem pro stažení veškerých zásob tohoto zboží ze svých prodejen. Kontrolní test u akreditované laboratoře nechala společnost BILLA provést ihned po zveřejnění výsledků testu kečupů v časopise dTest.


Mohlo by vás zajímat

TAKOVÉ ŠKVARKY NECHCETE: VETERINÁŘI NAŠLI PROŠLÉ KŮŽE NA OLOMOUCKU

10.10.2023 | Více než 1300 kilogramů zamražených vepřových kůží s prošlým datem použitelnosti objevili veterinární inspektoři při kontrole ve skladu potravin u Litovle na Olomoucku. Zdravotně závadné kůže proto znehodnotili barvou a nařídili jejich likvidaci na náklady provozovatele, kterému za tento prohřešek hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun.

Mák s opiem

04.02.2014 | SZPI odhalila nadlimitní hodnoty opiového alkaloidu morfinu v máku.

Inspekce zakázala tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu

03.02.2014 | Zkvašené ovocné pomazánky s plísní a larvami hmyzu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.