Články se štítkem: rozhovory

Český Jamie Oliver

12.04.2012 | Dne 16. dubna vychází Kuchařka plná hudby 17letého Martina Škody. Tato kuchařská kniha je na českém trhu něco zcela ojedinělého – mladý autor ji napsal pro své vrstevníky, a to s ohledem na jejich potřeby, možnosti i přání. Martin ale nevaří jen pro mladé! Jeho originální recepty jistě nadchnou všechny bez ohledu na věk. Ke každému jídlu navíc vybral song, který může doladit atmosféru při i po vaření.

Chat s mluvčí Potravinářské komory Danou Večeřovou

15.03.2012 | Ve středu 15. února se v rámci projektu zdravotní pojišťovny VZP uskutečnil chat s Ing. Danou Večeřovou, mluvčí Potravinářské komory ČR a zároveň šéfredaktorkou časopisu Svět potravin. Nejzajímavější otázky a odpovědi vám zde přinášíme.

Rozhovor: Václav Noid Bárta

23.01.2012 | Z rockového pódia nebo muzikálového jeviště z něj prýští testosteron až do zadních řad. Pro jedny romantický rebel, pro druhé potetovaný poděs. Každopádně málokdo si Václava Noida Bártu dokáže představit opásaného kuchařskou zástěrou skloněného nad kouřícím hrncem. Talentovaný hudebník se přitom v kuchyni pohybuje velmi obratně a docela často.

Slavím česko-americké Vánoce

21.12.2011 | Sedíme s Tonyou v kavárně Nona na Nové scéně, na stolečku džbán s vodou, medem a zázvorem. Je zrovna poledne, ale Tonya je v poslední době v jednom kole, takže na pauzu na oběd to zdaleka nevypadá.

Umíchám vám rebarborové mojito

21.12.2011 | O úrovni barmanství v Čechách jsme se bavili s Martinem Baťhou, trojnásobným mistrem ČR v barmanském volném stylu a bronzovým vítězem mistrovství světa pořádaného na Kubě.

Jak vám to chutná?

30.05.2010 | S Petrem Salavou, moderátorem a zakladatelem fotbalového klubu Amfora, jsme si povídali o jeho oblíbených jídlech a bramborových plackách, které se naučil vařit jako první.

Cesta sommeliera Ing. Marka Babisze

30.01.2010 | "Když je člověk mladý, pomáhá mu více talent a jeho neopotřebované smysly, bohužel ta praxe chybí. A ve stáří jsou smysly částečně opotřebované, tak to doháníte zkušeností..."

Povídání od medového šenku

30.01.2010 | Ďábelská medovina s chilli papričkami, medové víno, bylinná medovina, melomela... Vypravte se s námi na exkurzi do krajiny sladkého medu.

Jak to chutná Vám, pane Siegle?

30.01.2010 | Fotbalová legenda a jeden z nejúspěšnějších střelců historie, Horst Siegl, nám prozradil, jaká jídla patří mezi jeho nejoblíbenější a kterým se naopak vyhýbá a také, proč byl na soustředěních vždy na snídaní jako první.

Jak to chutná Vám, paní Janečková?

07.12.2009 | Moderátorka a herečka Ester Janečková nám prozradila nejen něco ze svých kuchařských začátků, ale i to, že dnes vaří moc ráda a nedá dopustit na svoji novou kuchyni Koryna se spotřebiči Miele.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.