Články se štítkem: SÓJA

MISO: PRAMEN UMAMI, KTERÁ UDĚLÁ DOBŘE NEJEN ASIJSKÝM POKRMŮM

29.05.2023 | Kolébkou miso pasty je sice daleké Japonsko, tradičně tak tvoří nenahraditelnou složku asijské kuchyně, které dodává zcela neotřelou chuť umami, ale díky fúzi světových kuchyní, je netradičně, avšak s kýženým výsledkem, využívána dnes na poli vysoké gastronomie prakticky po celém světě. Pustíte si ji také k tělu?

EVROPA SPOTŘEBUJE MNOHO SÓJI! AMERIKU TRÁPÍ ODLESŇOVÁNÍ

08.03.2022 | Na každého obyvatele EU a Británie připadá ročně zhruba 61 kilogramů sóji, informoval v dnes zveřejněné zprávě Světový fond na ochranu přírody (WWF). Podle něj Evropané spotřebou této plodiny přispívají k odlesňování Amazonie, většina dovezené sóji totiž pochází z Jižní Ameriky, především z Brazílie a Argentiny.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.