Vepřové řízky na slivovici

Vepřové řízky na slivovici

22.06.2014 Ondřej Riebauer

Řízek na slivovici? A proč ne?

Doba přípravy: 40 minut, 4 porce

Ingredience: 450 g vepřové kýty, 1 cibule, 1 menší pórek, olej, sůl, pepř, bazalka,

1 lžička sójové omáčky, 50 ml slivovice, 3 rajčata, 100 g mozarelly

Postup: Maso nakrájené na řízky osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s kolečky pórku a vrátíme zpět maso. Přilijeme sójovou omáčku a podusíme. Na oleji zprudka z obou stran opečeme na kolečka nakrájená rajčata a nakrájenou bazalku. Až je maso měkké, polijeme ho slivovicí a zapálíme. Poté servírujeme obložené rajčaty. Porce můžeme posypat strouhanou mozarellou.

 

rizky slivovice


Mohlo by vás zajímat

Domácí sýr do každé kuchyně

05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.

Mléčná pochoutka zpod peřinky

20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.

Osud jménem ořechový dort

17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.